Tekst objavljen: 08.04.2013 13:10        


Srbija još nije dotakla dno, jer da jeste, iluzije bi se raspršile, prioriteti bi se promenili, reforme bi konačno mogle da počnu. Da smo dotakli dno ne bi bilo ni tema koje su sada glavne, ni političara koji ih zagovaraju, kaže profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Boris Begović.

Begović: Jedina šansa Srbije je da padne na dno (Medija centar Beograd)

On je kazao da vlast u Srbiji godinama izbegava strukturne i institucionalne reforme, koje su "jedini način da se učini neophodno - poboljša poslovno okruženje".

- Ovde se investitori privlače subvencijama, ministarstvo oličeno u Mlađanu Dinkiću plaća parama poreskih obveznika investitore da dođu. Druga koncepcija, od koje vlast beži kao đavo od krsta jeste poboljšanje poslovnog okruženja. Ono je veoma loše, a neophodno je da Srbija postane atraktivna zemlja za ulaganje - rekao je Begović.

Srbija, kako je dodao, već ima šta da ponudi, ali uz te adute mora mnogo toga i da promeni.

- Srbija ima veoma fleksibilnu radnu snagu, radnu snagu koja veoma brzo uči. Imamo sporazum o slobodnoj trgovini sa EU. Pa ne bi Fijat došao ni da mu neko plati 100.000 evra po radnom mestu da nije bescarinskog izvoza u EU. Kapital nema boju, novac nema miris, ovde će dolaziti svi koji bi okruženje smatrali atraktivnim - smatra Begović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Branko8448 08.04.2013 14:16

    Profesore svaka čast za dijagnozu, ali šta to vredi kada gorki lek za ozdravljenje ni jedna Vlada ne želi da popije, već zavarava narod da negde može da se dobije besplatan ručak. A narod ko narod, veruje u deda mraza.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
boris begović Srbija ekonomija ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana