Tekst objavljen: 02.04.2013 8:50        


Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović kaže da je tačno da Južni tok nije po volji nekih međunarodnih krugova, a "možda ni po volji nekih ljudi u Srbiji, predstavnika određenih lobi grupa, koji na taj projekat ne gledaju sa oduševljenjem".

Bajatović: Neki u Srbiji bi da zakoče Južni tok

On je, međutim, naglasio da je Južni tok Srbiji potreban i da je to jedini veliki projekat u koji je Srbija pozvana da učestvuje, istakavši da će se na taj način zemlji obezbediti pristup različitim izvorima energije i dugoročna energetska stabilnost.

Ministarstvo: Niko ne koči projekat
Pomoćnik ministra energetike Petar Stanojević je nazvao spekulacijama tvrdnje da neko u vladi Srbije koči Južni tok i naglasio da je urađeno sve što je bilo do resornog ministarstva vezano za taj projekat. - Ne vidim gde se to koči ceo proces oko 'Južnog toka', baš suprotno, cela država se angažovala da se to što pre reši, ne znam šta to država tačno nije uradila - rekao je on.
Bajatović je istakao da je tačno i da u javnosti ponekad postoje razmimoilaženja između njega i ministarke energetike Zorane Mihajlović, ali da to, kako je rekao, "nema nikakvu ličnu ravan i da se ništa od toga ne odražava na 'Južni tok', jer sve odluke za taj projekat ne donosi Ministarstvo energetike, već cela Vlada Srbije.

Bajatović je napomenuo da je bila namera da se u decembru prošle godine postavi kamen tameljac za deonicu Južnog toka u Srbiji, ali se iz tehničkih razloga odustalo od toga.

On naglašava da nema ni sata kašnjenja u odnosu na rokove koje su dogovorile dve kompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija energetika partnerstvo sa Rusima gasprom gas gasovod južni tok bajatović

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana