Tekst objavljen: 30.01.2013 17:17        


Ministar Milan Bačević odbacuje polemike da je gradnja plovnog puta od Beograda do Soluna preskupa investicija i najavljuje razgovore sa predstavnicima Makedonije i Grčke.

Bačević: Od 1972. sanjam brodove na Moravi

Bačević nema "ni trunku sumnje" da se ti razgovori neće završiti povoljno, jer je plovni put od Beograda do Soluna potreban svim stranama.

I dok mnogi kažu da Morava nema protok vode za taj plovni put, ministar Bačević podseća da je ta reka nama svake godine odnosila od 70 do 80 hiljada hektara najobradivijih površina.

- Uništavala nam je letinu, a u sušnom periodu stvarala velike suše. Izgradnjom ovakvog sistema taj problem se rešava. Tako su ga rešili i Kinezi u svoje Tri klisure, što je najveći projekat na svetu - kaže on.

- Kao čoveku iz struke mnogo mi smeta kada čujem da takav jedan projekat komentarišu ljudi kojima to nije stručno blisko. Ja razumem da ekonomisti imaju svoju logiku, isto kao što mi je poznato da politika ima svoju logiku, nauka svoju. Kao čoveku iz nauke veliki sam zagovornik tog projekta od dana kada sam se upoznao sa njim daleke 1972. godine. Evo sada posle toliko godina ukazala se šansa da sa stručnog aspekta mogu da dam nekakav doprinos oživljavanju ideje za koju smatram da je genijalna - dodaje Bačević za Politiku.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
milan bačević saobraćaj infrastruktura brodski transport Dunav-Morava-Vardar-Egej

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana