Tekst objavljen: 26.05.2013 11:00        


Predstavnici „Azmonta“ u Herceg Novom promovisali su u petak projekat turističko-hotelskog kompleksa u Kumboru, na mestu nekadašnje kasarne, čija bi gradnja trebalo da počne od septembra, a direktor kompanije Džejms Vilson vrlo precizno je otvaranje najavio za maj 2016. godine.

Azerbejdžanci od Kumbora prave novi Dubai

Prvi „Van and onli“ hotel u Evropi, sa 110 luksuznih soba, apartmana, vila i spa centrom na 3.000 kvadrata, marinom sa 250 vezova za jedrenjake i brodove do 70 metara, sa malim naseljima na obali, velikim kompleksom za organizaciju konferencija i banketa, korporativnog smeštaja, s teniskom akademijom, domaćim i međunarodnim restoranima i barovima, bulevarima, plažnim i kantri klubovima, luksuznim vilama, uposliće do 8.000 ljudi u punoj sezoni, a tokom godine stalno angažovati oko 1.500 zaposlenih.

Sada je već angažovano njih 300, a do septembra „Azmont“ će imati 500 radnika.

- Oko 70 odsto kompleksa biće potpuno otvoreno za javnost. Mesto na kome će biti hotel „Van end onli“ biće okruženo vodenim pojasom i ekskluzivno namenjeno gostima hotela. Ispred tog dela biće peščana plaža i tri veštačka ostrvca koja će je štititi od erozije. Objekti u rizortu imaće od dva do najviše četiri sprata, a što se arhitekture tiče, pokušaćemo da primenimo najbolja rešenja, slična onima u kotorskom Starom gradu, sa karakterističnim crvenim krovovima i kamenim fasadama - objasnio je Vilson.

Postojeće istorijske objekte, po njegovim rečima, investitori doživljavaju kao kvalitet više u okviru kompleksa i u potpunosti će ih zaštititi i obnoviti.

U budućem kompleksu podrazumeva se kvalitet koji imaju sedam u svetu postojećih „Van end onli“ hotela u Dubaiju, na Maldivima, Mauricijusu, Bahamima...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hedonizam luksuz turisti turizam Dubai Crna Gora cg

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana