Tekst objavljen: 08.03.2013 17:50        


Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Srbije Verica Kalanović kaže da od danas počinje rad na autoputu od Novog Sada do Rume, što je trenutno najveći infrastrukturni projekat u Srbiji.

Autoput NS-Ruma najveći infrastrukturni projekat

Ona je rekla da će autoput od Novog Sada do Rume, sa tunelom kroz Frušku goru, omogućiti brži i komforniji saobraćaj do granica sa Hrvatskom i BiH.

- Ne samo da će Novi Sad, odnosno Vojvodina, biti poprečno povezani tim supermodernim autoputom sa evropskim koridorom 10, nego će ta saobraćajnica omogućiti brži i komforniji putni saobraćaj od Srbije do granica Hrvatske i BiH - rekla je Kalanovićeva.

Predsednik Vlade Autonomne pokrajine Vojvodina Bojan Pajtić rekao je da je u pitanju najveći infrastrukturni objekat u istoriji Vojvodine.

- Tunel kroz Frušku goru, od oko tri kilometra, biće najduži u Srbiji, a autoput će spojiti Bačku i Banat sa Sremom i omogućiti veću prohodnost preduzećima i građanima. Već od 2015. godine taj autoput trebalo bi da se počne produžavati i do rumunske granice - rekao je Pajtić.

Dužina autoputa Novi Sad-Ruma sa tunelom kroz Frušku Goru je 27 kilometara i prolazi kroz tri opštine, Novi Sad, Irig i Rumu.

Na tom području živi oko 400.000 stanovnika i posluje oko 30.000 privrednih subjekata, a u blizini trase autoputa nalazi se i 12 industrijskih, kao i jedna slobodna zona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
autoput izgradnja autoputa vojvodina infrastruktura saobraćaj tunel fruška gora

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana