Tekst objavljen: 25.04.2013 12:50        


Jedan od najvećih svetskih dobavljača delova za automobile, američki “Kuper standard”, otvoriće u Sremskoj Mitrovici fabriku automobilskih zaptivnih sistema u kojoj će, prema najavama, posao dobiti oko 600 radnika. Investicija se procenjuje na oko 20 miliona evra.

Amerikanci prave auto-delove u Sremskoj Mitrovici

 Prema ugovoru, grad je prodao 6,3 hektara zemljišta u radnoj zoni “Sever” za 45 miliona dinara, a “Kuper standard” se obavezao da će do jula ove godine početi izgradnju pogona od 28.000 kvadratnih metara poslovnog i proizvodnog prostora, gde će se proizvoditi gumeni i plastični delovi za sve vrste vozila, odnosno, kederi za vrata i prozore.

U prvoj fazi, već 2014. godine, gde se planira završetak 18.000 kvadratnih metara fabričkog prostora, posao bi trebalo da dobije 600 radnika, koji će pre ulaska u proizvodne pogone završiti obuku u sličnoj fabrici ove firme u Poljskoj i Francuskoj.

U sledećoj fazi će se graditi još 10.000 kvadratnih metara prostora radi proširenja proizvodnje i novog zapošljavanja.

SIEPA će podržati ovaj projekt sa 8.000 evra po zaposlenom, jer je reč o pogonu koji će snabdevati fabriku “Fijat Srbija” i izvoziti gotovo svim velikim svetskim proizvođačima automobila.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Kuper standard sremska mitrovica automobilska industrija rezervni delovi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana