Tekst objavljen: 14.02.2013 10:25        


Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je uputila pismo generalnom direktoru EPS-a i predsedniku Upravnog odbora te kompanije u kojem traži da reše probleme u tom javnom preduzeću.

Ako EPS ne može sam da reši probleme, država će (Medija centar Beograd)

- Ako poslovodstvo i Upravni odbor nisu u stanju da to urade, onda će država i ja kao ministar tražiti odgovornost i upotrebiti sva zakonska sredstva da se odluke sprovedu - rekla je Mihajlovićeva novinarima na prvoj radionici Srpsko-italijanskog poslovnog saveta.

Ona je istakla da ne bi volela da vidi promene u poslovodstvu i Upravnom odboru EPS-a ali da je interes građana, privrede i države iznad interesa pojedinaca.

Ministarka je istakla da je država stvorila ambijent da se problemi EPS-a reše, iako ne upravlja EPS-om već je vlasnik tog preduzeća.

- EPS neće bankrotirati - rekla je ona i istakla da je to nacionalni resurs koji ne treba da bude "poštapalica" nikome. Ministarka je dodala da su svi otpori restrukturiranju EPS-a zapravo "otpori protiv građana Srbije" i ponovila da neće biti privatizacije EPS-a.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Zorana Mihajlović propala preduzeća energetika Elektroprivreda Srbije EPS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana