Tekst objavljen: 01.04.2017 13:00        


Odluka o kupovini stana jedna je od najvažnijih odluka koju donosimo u životu. Treba uzeti u obzir mnogo različitih kriterijuma: cene nekretnina na tržištu, lokaciju i pre svega povlastice pri kupovini. Za one koji planiraju da reše svoje stambeno pitanje u Novom Sadu, pravo rešenje je naselje "Sunčana strana".

Život na sunčanoj strani

Građevinska direkcija Srbije je izgradila na ovoj lokaciji 6 objekata sa 336 stanova, a u planu je i nastavak izgradnje novih objekata.

Objekti u naselju “Sunčana strana“ spadaju u kategoriju energetski efikasnih, jer su projektovani tako da smanjuju potrošnju energije za 60 odsto, pre svega one koja se troši za grejanje. Karakteriše ih visok kvalitet izgradnje i dobra termička izolacija. Sanitarni elementi su prve klase italijanske proizvodnje, dok je u stanovima ugrađen parket prve klase parene bukve.

Osim izuzetne lokacije i kvaliteta stanova, Građevinska direkcija Srbije nudi i brojne druge pogodnosti. Kupac prvog stana putem beskamatne pozajmice može da obezbedi učešće za komercijalni stambeni kredit koje minimalno iznosi 20 odsto, od čega deo beskamatne pozajmice do 9,1 odsto vraća nakon refundacije PDV-a, a preostalih 11 odsto može da vrati sa rokom otplate do 10 godina, bez kamata i dodatnih troškova oko realizacije pozajmice.

Kreditni i gotovinski kupci koji ne ostvaruju pravo na povraćaj PDV-a, od Građevinske direkcije Srbije mogu dobiti beskamatnu pozajmicu u iznosu do 11 odsto vrednosti stana, sa rokom otplate do 10 godina, bez kamate i dodatnih troškova oko realizacije pozajmice.

Kupci koji imaju dovoljno sopstvenih sredstava za kupovinu stana ili za učešće za komercijalni kredit, pozajmice mogu da iskoriste za kupovinu veće stambene jedinice ili za smanjenje visine rate kredita.

O kvadraturi i ceni stanova, zainteresovani građani mogu se informisati u Građevinskoj direkciji Srbiji, kako bi znali koliko novca im je potrebno za podizanje stambenog kredita koje nude banke.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona 011 3209 800, kao i na zvaničnom sajtu www.gds.rs.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Građevinska direkcija cena stanova novi stanovi novi sad Sunčana strana

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana