Tekst objavljen: 16.12.2016 15:00        


Raznovrstan program, specijalni popusti i mnoštvo novih zabavnih sadržaja kako za decu tako i za odrasle, obeležiće zimsku ponudu odmarališta "Dunav" na Zlatiboru koju je za nastupajuću zimsku sezonu pripremio "Dunav turist". 

Zimski popust i bogata ponuda odmarališta Dunav

Sedmodnevni boravci sa popustom od 10 posto na standardnu cenu su najinteresantniji za posetioce, a ovogodišnja novina su, kako je u izjavi za Tanjug rekao direktor "Dunav turista" Duško Kovačević, animacijski programi za decu koji podrazumevaju prepodnevne i popodnevne aktivne igraonice, kao i čuvanje dece.

"Za večernje termine smo rezervisali pozorišne predstave, a u toku sedmice su planirane četiri predstave", izjavio je Kovačević, dodajući i da će odrasli imati svoj deo programa u kasnijim večernjim časovima, zavisno od njihovog interesovanja.

Kako je dodao, novina je i ski škola za decu na padini neposredno blizu objekta koja će trajati od tri do pet dana zavisno od sposobnosti dece, a roditelji će takođe moći da iskoriste priliku ukoliko se plaše da prve korake naprave na Torniku.

Cenovna politika odmarališta je, kako je istakao Kovačević, naročito interesantna za roditelje, s obzirom na to da deca do 7 godina ne plaćaju boravak ni ishranu u objektu "Dunav", dok deca od 7 do 12 godina plaćaju doplatu od samo 1.700 dinara dnevno.

Kada je reč o mogućnostima plaćanja, smeštaj i ishrana u odmaralištu se mogu plaćati gotovinski i platnim karticama na tri mesečne rate bez kamate, a penzionerima je omogućeno plaćanje na tri rate čekovima bez kamate.

"Stariji građani će već od 17. februara biti u prilici da smeštaj u odmaralištu rezervišu pod nekim značajnim popustima", najavio je Kovačević, podsećajući da je taj popust prošle godine išao čak i do 30 posto.

Po pitanju ostvarenih noćenja u ovoj godini, odmaralište "Dunav" je, prema njegovim rečima, napravilo veliki iskorak u odnosu na prethodne godine, kada se broj noćenja kretao oko 12.000.

"Ove godine smo uspeli da pređemo cifru od 15.000 noćenja. Nadamo se da ćemo naredne godine nastaviti taj trend i naš cilj će biti da pređemo 16.000 noćenja", izjavio je Kovačević.

Svoje utiske o boravku u odmaralištu prenela je i dečija baletska grupa iz Italije koja je doputovala na Zlatibor zbog baletskog takmičenja.

"Ovde smo prvi put. Došli smo na Zlatibor zbog takmičenja u baletu. Odmaralište je izuzetno lepo, sobe su udobne, a hrana jako dobra", rekla je profesorka baleta Sabrina Bosko, i dodala da deca uživaju u boravku u odmaralištu, zbog čega će gotovo sigurno doći i sledeće godine.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović napominje da, Zlatibor kao lider turizma u Srbiji, ulaže veliki napor u razvoj smeštajnih kapaciteta i u edukaciju vlasnika objekata na Zlatiboru kako bi se kvalitet usluge i smeštaja podigao na jedan viši nivo.

"Zlatibor godišnje poseti negde oko 250.000 posetilaca koji ostvare preko milion noćenja godišnje, i ovakve cifre nameću obavezu da ugostiteljski objekti i objekti za smeštaj budu na jednom visokom nivou", izjavio je Živanović.

Odmaralište "Dunav" je, kako kaže, primer jedne dobre prakse, ali i pokazatelj toga kako jedan objekat koji se nalazi u samom centru Zlatibora može da, nakon renoviranja, ostvari zaista zapažene rezultate i da vremenom sam po sebi postane brend.

"Ovo je objekat koji je dosta dobro opremljen sa velikim brojem sadržaja i jedan takav objekat zaslužuje zaista visoku kategoriju", istakao je Živanović.

Najavljujući predstojeću zimsku sezonu, koja bi trebalo da bude otvorena 22. decembra, Živanović je rekao da turiste očekuje raznovrstan sadržaj, ali i tri spektakularna koncerta na Kraljevom trgu, kao i festival Šankanje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
deca zlatibor ski skola odmaralište dunav

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana