Tekst objavljen: 05.05.2021 16:00        


Zgrada nekadašnje Beobanke na Zelenom vencu dobila je novog vlasnika, čime je stavljena tačka na prethodni projekat kompanije “Stattwerk” posle čitave tri godine

Zgrada nekadašnje Beobanke dobila novog vlasnika

Ostatke nekadašnjeg objekta kupila je novosadska firma “Astoria Properties”, a već su i odmakle pripreme za temeljnu rekonstrukciju ovog zaštićenog zdanja.

Zjapeća ruina u samom centru grada konačno bi mogla biti ponovo privedena nameni, a novi projekat rekonstrukcije već je u procesu pribavljanja građevinske dozvole i neophodnih odobrenja Zavoda za zaštitu spomenika.

Rekonstrukcija objekta će biti izvedena u postojećim gabaritima, a ukupna površina objekta je oko 10.000 kvadrata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

„Objekat se sastoji iz glavne kule (suteren, prizemlje i 13 spratova) i aneksa ka Brankovoj ulici (podrum, prizemlje i pet spratova), primarno poslovne namene sa svim pratećim funkcijama i mogućnošću realizacije komercijalnog prizemlja. Treća arhitektonska celina ovog kompleksa, odnosno aneks ka Ulici carice Milice, nije u istom vlasništvu, pa tako nažalost neće ni biti obuhvaćen projektom rekonstrukcije“.

Nepostojanje posebnog parking prostora ili podzemne garaže, kako se ističe, ostaje ograničavajuća okolnost ovog kompleksa, što će verovatno biti razmatrano i rešavano u nekoj kasnijoj fazi.

Pribavljanje građevinske dozvole i potrebnih odobrenja je u toku, tako da se i početak radova moze očekivati relativno skoro, prema nekim najavama – već ovog leta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beobanka Astoria Properties Zeleni venac zgrada beobanke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana