Tekst objavljen: 29.04.2016 16:00        


Žene su pokazale da su kao preduzetnice odgovornije od muškaraca i savesnije u poslu, izjavio je danas u Beogradu ministar za rad i boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpke Milenko Savanović. 

Žene u preduzetništvu odgovornije od muškaraca

On je izjavio na regionalnoj konferenciji o ženskom preduzetništvu da Republika Srpska ima za cilj da podigne žensko preduzetništvo i da želi da primeni iskustva drugih zemalja koje to bolje rade ili imaju više iskustva.

Pri kraju smo strategije za period od 2016. do 2020. godine i kroz akcione planove ćemo pokušati da favorizujemo zapošljavanje i samozapošljavanje, a posebno žene, naveo je Savanović.

On je kazao da je cilj da žene budu u ravnopravnom položaju i da statistika u RS pokazuje da su one kao preduzetnice mnogo odgovornije od muškaraca.

Bez investicija i realnog sektora nema preduzetništva i Vlada RS je opredeljena da koristi svoje resurse uz domaće i strane investicije, a posebno ženska populacija da dođe do izražaja i one će biti stimulisane i favorizovane u tim programima, naveo je ministar RS.

Kako je rekao, u Srbiji i Srpskoj je, nažalost, slična situacija kada je reč o ograničavanju realnog sektora i što se pre oslobodimo tih nameta privredi brže ćemo doći do zdravije i konkurentnije privrede i proizvodnje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
konferencija republika srpska Srbija žene u preduzetništvu žene

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana