Tekst objavljen: 05.04.2023 15:15        


Japanska kompanija za videoigre „Nintendo” obavezala se da svim potrošačima koji su imali problem sa igračkom konzolom „nintendo svič” ponudi besplatnu popravku , čak i ako je proizvod van garancije

Zbog čak 25 hiljada pritužbi, "Nintendo" besplatno popravlja konzole

Potrošači koji su koristili ovu konzolu masovno su prijavljivali centrima za zaštitu potrošača da se uređaj pokvario zbog čega su mnogi odustajali od skupe popravke i masovno su ih menjali zbog čega je napravljen ogroman elektronski otpad. Od januara 2021. godine Evropska potrošačka organizacija BEUC je primila oko 25 hiljada pritužbi na „nintendo konzolu“. Zato je ova jompanija čiji su proizvodi globalno poznati i koriste se širom sveta odlučila da će neispravne uređaje popravljati bez naknade bez obzira da li su u garanciji, odnosno da li su se pokvarili ili su od korišćenja van upotrebe.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ovo je inače možda i prvi primer u kome se vidi kako će izgledati nova uredba o pravu na popravak uređaja. Evropska komisija je, da podsetimo, krajem marta usvojila ovaj predlog po kome će potrošačima u budućnosti biti lakši i isplativiji popravak umesto zamene robe koju reklamiraju. Kada nova pravila budu na snazi, ona će osigurati da se više proizvoda popravlja u okviru zakonske garancije, dok će potrošači imati na raspolaganju lakše i jeftinije opcije za popravak proizvoda koji su tehnički popravljivi i posle isteka zakonskog roka ili kada roba više nije funkcionalna jer je istrošena.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nintendo besplatna popravka nintedno svič video igre industrija video igara

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana