Tekst objavljen: 22.10.2013 10:15        


Dolazak Epla u Srbiju neće biti moguć dok neki od domaćih mobilnih operatera ne sklopi ugovor o uvozu s ovom kompanijom, a najveći problem je što Epl, između ostalog, traži da se u ugovor uvrsti obaveza da će operateri godišnje prodati bar 50.000 njihovih pametnih telefona.

Zašto u Srbiji još uvek nema legalnog "ajfona"?

U Srbiji, prema procenama, već ima preko 130.000 korisnika Eplovih telefona. Građani ih kupuju u inostranstvu, mahom u Hrvatskoj i Sloveniji, jer kod nas mogu da se kupe samo na crno.

Da bi Eplovi telefoni bili dostupni i na srpskom tržištu, neki od operatera mora da sklopi ugovor s ovom kompanijom.
U Telekomu Srbija kažu da su bili u kontaktu sa Eplom koji nudi popularni "ajfon".

- U ovom trenutku ne možemo precizno odrediti kada bi se 'ajfon' mogao naći u našoj ponudi, budući da je tokom pregovora potrebno pronaći rešenje koje će zadovoljiti obe strane, a imajući u vidu da 'Epl' postavlja specifične uslove prilikom plasiranja svojih uređaja - kažu u Telekomu.

U Vip mobajlu koji već radi s Eplom u susednoj Hrvatskoj, kažu da uvođenje njihovih proizvoda "najviše zavisi od stava te kompanije koji se definiše u njihovoj centrali u SAD".

- Pošto broj korisnika smart uređaja raste iz meseca u mesec, spremni smo da ponudimo 'ajfon'. Budući da je Telekom Austrija grupa, čiji smo član, već korisnik Epl proizvoda, to je solidan osnov za pregovore oko datuma uvođenja njihovih proizvoda i u Srbiju - navode u "Vipu".

Kako su u Telenoru ranije rekli, i oni su preko Telenor grupe u stalnom kontaktu sa Eplom.

Kada je reč o problemima zbog kojih Epl ne dolazi u Srbiji, oni su tada rekli da se "izazov pre svega nalazi u proceni veličine i razvoja tržišta u narednom periodu, a tiče se suštinskih ugovornih obaveza koje se na osnovu tih procena preuzimaju".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Miki 22.10.2013 12:50

    kod nas ima u prodaji Apple Ipod, PC itd...a Iphona nema. A sve ovo sto ima u prodaji je na belo ili se i to javno prodaje a na crno...Bolje nista ne kupovati ovde...Osim toga i ovo sto ima je duplo skuplje nego na evropskom trzistul..Sto je vrlo interesantno kod nas jos uvek recimo drze duplo vise cene nego sto su bile u evropi i onim telefonima koji su u istoj toj evropi vec povuceni iz ponude, kojih vise nema u prodaji jer su izasli novi modeli.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Telekom Srbija telenor vip mobil telefonija telefoniranje mobilni operateri mobilni telefoni mobilni telefon apple epl ajfon iphone Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana