Tekst objavljen: 13.03.2019 13:05        


Uprkos insistiranju medija, Ferero još nije objavio šta je kompaniju nateralo da zaustavi proizvodnju nutele u svojoj najvećoj fabrici u Francuskoj.

Zašto je zapravo stala fabrika "nutele"

Portparol te kompanije odbio je da govori o detaljima, a prema šturim informacijama, pogoni za proizvodnju stali su zbog "uočenog problema sa kvalitetom”.

"Privremeno smo zatvorili fabriku zbog dodatnih mera opreza, imamo dovoljno zaliha da zadovoljimo potrebe tržišta. Potvrđujemo da na tržištu nema pogođenih proizvoda", navode u kompaniji.

Iako "Ferero” upravlja nad 23 pogona na pet kontinenata, francuska fabrika je izuzetno važna za njihovo poslovanje.

U njoj se, kako prenose mediji, dnevno proizvede 600.000 teglica popularnog čokoladnog krema s lešnicima, što je četvrtina ukupne proizvodnje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Britanski mediji dodatno insistiraju na tome da priča dobije epilog. Pitaju se zbog čega se italijanska kompanija odlučila na ovaj potez samo dve nedelje pre održavanja Dana palačinki (5. mart), kada prodaja u Velikoj Britaniji, po priznanju "Ferera” iz 2017, poraste i 30 procenata.

Evropska tržišta, uključujući Veliku Britaniju, Nemačku i Poljsku, zaslužna su za rast kompanije, ali Francuzi troše više "nutele” nego bilo koja druga nacija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Ferero fabrika

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana