Tekst objavljen: 14.05.2016 15:59        


Izdvojiti deo porodičnog budžeta za štednju nije nimalo jednostavan zadatak. Naročito danas, odnosno u situacijama kad su redovna primanja tolika da tek pokrivaju sve naše izdatke.

Zašto je važno štedeti

Međutim, dobra stvar kod štednje kao životne navike, ali i koncepta, ogleda se upravo u tome što za stvaranje fonda ušteđevine nije presudno odvojiti svakog meseca po veliku sumu. Dovoljno je da izdvajate manje, ali redovne iznose.

PREPORUKA STRUČNJAKA PROCREDIT BANKE upravo tako i glasi.
Drugim rečima, u životu, kao i u poslu uvek je važno pronaći zdravu, pravu i odgovornu meru između potrošnje i redovne štednje. Važno je da takav model usvojimo kao dobru životnu ili poslovnu naviku, kao i da mnoge stvari, nabavke i kupovine finansiramo upravo na takav način.

BRIGA O KUĆNOM BUDŽET Uprvenstveno podrazumeva održavanje stalne ravnoteže između prihoda koje ostvarujemo i svih planiranih ili neplaniranih troškova i ulaganja koje nam život donosi.

SVE ŠTO NAM U KUĆNOM BUDŽET Uostane kao razlika između ostvarenih primanja i izdataka, obično se iskoristi za dodatnu potrošnju ili, pak, za štednju. U takvim situacijama, većina nas se u manjoj ili većoj meri opredeljuje upravo za štednju, iz krajnje logičnog razloga - jer i najmanja ušteđevina uvek znači veliku sigurnost ispremnost da mnogo lakše odgovorimo na sve izazove, potrebe ili zahteve koje nismo očekivali.

Izdvajajte manje, ali redovno
Dobra stvar kod štednje je u tome što za stvaranje fonda ušteđevine nije presudno odvojiti svakog meseca po veliku sumu. Dovoljno je da izdvajate manje, ali redovne iznose.

ŠTEDNJA JE KONCEPT KOJI PODRAZUMEVA PLANIRANJE budućih troškova, ali i našu želju da dane koji dolaze dočekamo sigurniji i spremniji.

Takav stav prema štednji u prvom redu znači da na nju ne gledamo kao na odricanje, već kao na zdravu naviku i nameru da svoju potrošnju svedemo na optimalan i racionalan nivo.

Imajući sve to u vidu, PRAVILAN IZBOR BANKE u kojoj ćete štedeti, kao i odgovarajućeg modela štednje je od izuzetnog značaja. Zato je važno da uvek birate banku za koju ste sigurni da će vaš novac uposliti mudro i odgovorno, ali i da će vam omogućiti modele štednje prilagođene vašim potrebama i vašem ritmu života.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
buđet klijenti ProCredit štednja banka procredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana