Tekst objavljen: 11.12.2018 12:03        


Kada dođe vreme da se u stanu vrše zamene i popravke stolarije, sve je mnogo lakše kada opušteno možemo da pravimo planove. Jednom kada se na našoj listi nađe mnoštvo stvari koje želimo da promenimo, moramo odrediti prioritete. Umesto da stalno nešto zaboravljamo i odlažemo, dođe konačno trenutak kada je kupovina novog i kvalitenog isplativija opcija u konačnom preseku planiranja budžeta.

Zamena sobnih vrata lakša je uz keš kredit

Već nekoliko godina zaredom keš kredit spada u jedan od najpopularanijih vidova pozajmice u Srbiji. Banke imaju različite ponude, a uslovi koje morate ispunjavati jesu da imate stalan posao, redovna mesečna primanja i da nemate zaostale neplaćene dugove. Najduži rok na koji se mogu dobiti keš krediti je 10 godina, a maksimalan iznos ide i do 20.000 evra. Većina banaka preorijentisala se na kredite u dinarima jer su oni mnogo traženiji od gotovinskih pozajmica u evrima. Na taj način u etapama možete sređeviti svoj stambeni prostor, a za otplatu ima vremena.

Kada se jednom odlučite za kupovinu novih sobnih vrata, bilo da ih menjata sva ili samo neka, razmotrite prednosti u odnosu na dotrajalu stolariju u Vašem stanu, a to su:

  • Odlična izolacija – (toplotna i zvučna) 
  • Dugotrajnost 
  • Izmenjena slika enterijera 
  • Veliki izbor završnih obrada
  • Pokušate da ih uklopite sa nameštajem, zidovima, podom i drugim nameštajem u prostoriji.
Iako se čini da je kupovina novih vrata lak zadatak, veliki izbor stavlja nas na teške muke. Bilo da su jednokrilna, dvokrilna, sa nadsvetlom, sa zastakljenim površinama, klizna, ili kombinacija više varijanti, treba uvek voditi računa da se uklope u postojeći ambijent. Za razliku od vremena kada su postojala samo ona od drveta, sobna vrata modernog datuma izrađuju se od PVC-a, aluminijuma i stakla. Ukoliko nemate velika očekivanja, uz malo potrage obična sobna vrata standardnih dimenzija možete naći po ceni od 16000 din. Ipak ne zaboravite da je montaža kvake trošak više, a za svaki dodatak moraćete da izdvojite i više novca. Vodite se i time da se kvalitet ipak više isplati na duže staze.
Korisni saveti
  • Obratite pažnju na mogućnosti uštede. Neki proizvođači nude popust na veću količinu poručenih vrata, koji se odnosi i na montažu.
  • Na sajtovima su cene izražene u najvećem broju slučajeva u evrima. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po kursu NBS.
  •  Kod nekih proizvođača možete dati 50% avansa prilikom sklapanja ugovora, a 50% na dan preuzimanja-montaže stolarije. 
  • On line katalozi su odlična stvar, ali ipak idite do salona i lično na licu mesta proverite ono što kupujete. 
  • Kada Vaš ukupan trošak dođe do određene sume, u nekim prodajnim salonima postoji mogućnost besplatne montaže na teriotoriji većih gradova u Srbiji.

Materijal diktira cenu

Vrsta materijala određuje cenu vrata. Najskuplja su i dalje drvena vrata koja se izrađuju najčešće od borovine, hrastove ili bukovine. Deluju masivno, a mogu se praviti u različitim oblicima i dezenima. Po želji klijenata mogu se farbati i lakirati, ili se na njih mogu inkorporirati i stakleni elementi. Na varijaciju u ceni utiče i činjenica da li su vrata domaće ili strane proizvodnje.

Vrata od medijapana (MDF) spadaju u red kvalitetnih, ali i povoljnijih opcija. Finalno mogu biti presvučena melaminskom folijom, CPL folijom, farbana visokokvalitetnim poliuretanskim bojama, furnirana i finalno bajcovana prema željenoj boji. U proseku cene za ovu vrstu vrata presvučenu PVC folijom kreću se oko 20000 din. Što je folija tanja i cena je niža, te vrata od medijapana možete kupiti i za 13000 din.

Staklena vrata se odlično uklapaju u moderne enterijere. Vizuelno stvaraju utisak većeg prostora, a lako se održavaju. Sa njima propušta se i više svetlosti u prostor. Mogu biti providna, matirana, dezenirana, farbana posebnim bojama ili naročito otporna ukoliko se izrađuju od kaljenog stakla.

PVC stolarija je energetski efikasna, jeftinija u odnosu na ostale materijale, jednostavna za održavanje, a proizvodi se u širokom izboru boja i oblika, te predstavlja jedan od najčešćih izbora kupaca. Aluminijumska vrata mogu se naručiti u proseku od 24000 do 50000 din. u zavisnosti od toga da li su jednokrilna ili dvokrilna.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Dodatni troškovi

U cenu treba uračunati i montažu vrata (koja se razlikuje kada su u pitanju jednokrilna ili dvokrilna). Posebno se obračunava dodatna oprema za bravariju/stolariju koja uključuje: brave (magnetna, cilindar, brava sa leptirom), šarke, kao i činjenicu kada su vrata nestandarnih dimenzija. Na dodatne troškove utiču sve vrste želja vezanih za intarzije, umetne alu ili neke druge lajsne, egzotični furniri, kameni ili grebani furnir. Ukoliko želite neku posebnu aplikaciju koja će Vaša vrata učiniti stvarno posebnim, to će biti stavka više u Vašem budžetu.

Zato planirajte pametno, informišite se na više mesta o pogodnostima koje su Vam dostupne i učinite da Vaš Idealni dom zablista.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
keš kredit idealni dom zamena stolarije sobna vrata

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana