Tekst objavljen: 05.08.2015 16:16        


Ponuda pšenice i stočnog ječma bila je na zadovoljavajućem nivou u julu, a obim ponude ostalih komponenti za pripremu kvalitetne stočne hrane bili su uobičajeni za ovaj period godine. Obim tražnje se nije značajnije menjao u poređenju sa prethodnim periodom.

Zadovoljavajuća ponuda pšenice, cena od 20 do 25 din/kg

Prodajna cena pšenice na pijacama se najčešće kretala od 20 dinara za kilogram (din/kg) do 25 din/kg.
U silosima se pšenica u rinfuzu mogla najčešće pazariti po ceni od 16 din/kg do 19 din/kg.

Prodajna cena stočnog ječma varirala je od 17,7 din/kg do 30 din/kg, objavljeno je u biltenu Sistema tržišnih informacija poljoprivrede Srbije (STIPS).

Najčešća prodajna cena kukuruza varirala je na pijacama od 12,6 do 22,5 din/kg. Prodaja kukuruza u silosima odvijala se, kao i prethodnog meseca, najčešće po ceni od 15 din/kg do 16,5 din/kg u zavisnosti od načina sušenja i kvaliteta zrna.

Prodajna cena sojine sačme nije se značajnije menjala u maloprodajnim objektima u Srbiji, a varirala je u intervalu od 61 do 86 din/kg.

Stočno brašno se na pijacama moglo pazariti po dominantnoj ceni od 18 din/kg. U silosima se moglo pazariti po ceni od 15 do 16 din/kg, dok je u maloprodajnim objektima cena ovog proizvoda varirala od 15 do 23 din/kg.

Nije bilo značajnijih promena u pogledu ponude i tražnje suncokretove sačme u odnosu na prethodni period, koja se tokom jula u maloprodajnim objektima mogla pazariti najčešće po ceni od 36 din/kg, što je za dinar viša cena u odnosu na jun.

Lucerkino seno u balama proteklog meseca na pijacama i na gazdinstvima u Srbiji moglo se pazariti po ceni koja je u zavisnosti od obima prometa varirala od 14 do 20 din/kg.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cena ječma cena suncokreta cena pšenice cena soje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana