Tekst objavljen: 18.03.2016 14:10        


Za vaučere u cilju podsticanja domaćeg turizma od početka godine do 15. marta prijavilo se 7.286 građana, a penzioneri su najviše zainteresovani za odmor u nekom od turističkih mesta u Srbiji, pokazuju podaci Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. 

Za vaučere prijavljeno 7.286 građana

Najtraženija destinacija je Prolom Banja, odnosno smeštaj u hotelu Radan.
Pored Prolom Banje, veliko interesovanje vlada i za Lukovsku Banju (hotel Jelak), potom Kopaonik (prenoćište Kopaonik), Banju Koviljaču (Odmaralište Podrinje) i Zlatibor (Vila Mina).

Za realizaciju Uredbe o podsticanju razvoja domaćeg turizma kroz podelu vaučera u 2016. godini je budžetom opredeljeno 230.000.000. dinara.

U planu je podela 46.000 vaučera u iznosu od 5.000 dinara, a korisnicima vaučera je za boravak trenutno na raspolaganju 421 ugostiteljski objekat.

Građani će vaučere moći da iskoriste do 20. novembra.
Skoro 70 odsto prijavljenih čine najstariji sugrađani, zatim zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara, potom nezaposlena lica.

Nešto manje je prijavljenih lica koja ostvaruju pravo na dodatak - pomoć i nega, poljoprivrednici, lica koja ostvaruju pravo na dodatak -penzijsko-invalidsko osiguranje, ratni i vojni invalidi i lica iz porodica palih boraca.

Prošle godine, za tri i po meseca trajanja akcije iskorišćeno je 14.000 vaučera, a ove godine lista potencijalnih korisnika vaučera proširena je i na i inostrane penzionere i domaće registrovane poljoprivrednike.
Lista ugostitelja se ažurira na mesečnom nivou, pa se mogu prijaviti i ugostitelji koji su do sada propustili tu priliku, navode u resornom ministarstvu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Bo0mB0om 18.03.2016 17:32

    gde mogu videti listu svih ugostitelja?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija građani turizam vaučeri

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana