Tekst objavljen: 14.08.2018 15:55        


U poslednjih šest meseci otkriveno je 3.500 slučajeva krađe struje, kažu u Elektroprivredi Srbije i upozoravaju da zbog neovlašćene potrošnje električne energije ne trpi samo EPS, nego i potrošači koji redovno izmiruju svoje obaveze.

Za šest meseci 3.500 slučajeva krađe struje

Ljiljana Stevanović iz Sektora za unutrašnju kontrolu i bezbednost u JP EPS kaže da je formiranjem nove službe pri Sektoru za podršku garantovanom snabdevanju značajno pojačana kontrola neovlašćene potrošnje električne energije.

„Cifra je impozantna, oko 3.500 je otkriveno za proteklih šest meseci. Cifra za prethodnu godinu je iznosila oko 8,5 miliona evra. Radom Sektora za unutrašnju kontrolu i bezbednost svakako će nadmašiti taj iznos”, rekla je Stevanović za Tanjug.

Kontrola, dodaje, svakako dovodi do veće naplate koja je trenutno najveća od kad postoji EPS i iznosi 100,51 odsto.

Istakla je da je kontrola usmerena ka velikim potrošačima, a obuhvata redovnu kontrolu na terenu, „ad hoc” kontrolu i ozbiljan analitički rad.

Stevanović je upozorila građane da se na tržištu preko društvenih mreža plasira uređaj kojim se smanjuje merenje potrošnje električne energije čije je korišćenje, kako ističe, protivzakonito.

„Što se tiče samog Sektora za unutrašnju kontrolu i bezbednost, mi se bavimo sprečavanjem zloupotreba i korupcije od strane zaposlenih, u ovom slučaju otkrivanjem zaposlenih koji učestvuju u vršenju neovlašćene potrošnje”, rekla je Stevanović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
struja krađa struje EPS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana