Tekst objavljen: 13.07.2020 15:50        


Ukoliko još niste podigli pomoć od 100 evra ne treba da brinete, jer država neće gasiti račune i povlačiti uplaćeni novac

Za podizanje 100 evra nema roka

S druge strane, poslodavci koji nisu podigli minimalac za radnike nemaju još mnogo vremena da to i učine, a ukoliko zakasne mogli bi da ostanu bez ukupno oko 90.000 dinara na ime svakog zaposlenog.

Država je prošle nedelje, tačnije 7. jula, firmama isplatila treću, poslednju rundu pomoći u vidu minimalca za više od milion zaposlenih.

Ovu minimalnu zaradu, koja je deo paketa ekonomskih mera, poslodavci u Srbiji morali bi da podignu do 15. avgusta, jer država nakon tog datuma automatski gasi takozvane "kovid račune" i sva sredstva koja su se zatekla na njima vraća u budžet.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Reč je o ukupno oko 90.000 dinara odnosno o tri minimalaca po 30.000 dinara za svakog radnika. Prvi minimalac uplaćen je početkom maja, drugi u prvoj nedelji juna, a treći i poslednji u prvoj nedelji jula.

Više od milion zaposlenih dobilo je ukupno po 750 evra pomoći od države i to je deo ekonomskog paketa podrške države vrednog 5,1 milijardu evra. Preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća imala su pravo na ceo minimalac od 30.000 dinara, a velika preduzeća na 15.000 dinara po radniku.

Tri minimalca za više od milion radnika koštala su državu oko 800 miliona evra.

Za podizanje 100 evra nema rokova

Kada je reč o pomoći od 100 evra svim punoletnim građanima, za podizanje ovog novca ne postoji vremensko ograničenje. Država, praktično, neće gasiti namenski otvorene račune na koje je uplatila novac, sve dok banka ne isplati sredstva.

Država je ovu novčanu pomoć uplaćivala i na redovne račune građana u bankama, a oni koji nisu imali otvoren račun, dobijali su po automatizmu pomenuti namenski.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rok za podizanje 100 evra nema roka 100 evra državna pomoć pomoć od 100 evra

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana