Tekst objavljen: 10.06.2015 13:39        


Na 40. redovnoj Skupštini akcionara Zavarovalnice Triglav, akcionari su odlučili da se za dividendu nameni deo bilansne dobiti u visini 56.837.870 evra, odnosno 2,5 evra bruto po akciji. Uprava je akcionarima predstavila rezultate poslovanja Društva u 2014. godini, nakon čega su akcionari doneli odluku o visini dividende.

Za dividende 56,8 miliona evra - 2,5 evra po akciji

Skupština akcionara je usvojila izveštaj Uprave i članova Nadzornog odbora Društva za poslovnu 2014. godinu, dok je za revizora u 2015. godini imenovana revizorska kuća ERNST || YOUNG.
Na Skupštini Zavarovalnice Triglav, akcionari su dali podršku predlogu Uprave i Nadzornog odbora u vezi sa upotrebom bilansne dobiti za 2014. godinu, u visini 61.687.036 evra.

Predlog iznosa dividende je sledio dividendnu politiku Društva, a s obzirom na uspešno poslovanje i stepen realizacije osnovnih strateških usmerenja Triglav Grupe u prošlim godinama, istovremeno je uključivao i isplatu vanrednog dela dividende.

Za dividendu je namenjen deo bilansne dobiti u visini 56.837.870 evra, odnosno 2,5 evra bruto po akciji.
O preostalom delu bilansne dobiti, u iznosu 4.849.166 evra, akcionari će odlučivati u narednim godinama.
Akcionari su se upoznali sa godišnjim izveštajima Zavarovalnice Triglav i Triglav Grupe za poslovnu 2014. godinu.

Triglav Grupa je dobrim poslovanjem prošle godine dodatno podigla nivo finansijske stabilnosti, ojačala vodeći položaj u Sloveniji i zadržala čvrst položaj u jugoistočnoj Evropi, navodi se u saopštenju.
Uspešno poslovanje u osnovnoj delatnosti izražavaju dobar kombinovani koeficijent (96,3 odsto) i profitabilnost kapitala od 13,4 odsto.

Neto dobit Grupe je iznosila 85,7 miliona evra, što je za 23 posto više nego u 2013. godini.
Bruto fakturisana konsolidovana premija osiguranja je pala za jedan posto na 888,2 miliona evra.
Na visok nivo finansijske stabilnosti ukazuju i za 17 odsto viši ukupni kapital i za tri odsto veće tehničke rezerve u poređenju sa 2013. godinom.

Andrej Slapar, predsednik Uprave Zavarovalnice Triglav, rekao je da su 2014. godinu obeležili dobri uslovi na tržištima kapitala i još uvek komplikovano poslovno okruženje u osnovnoj osiguravajućoj delatnosti. Triglav Grupa će i ubuduće nastaviti sa ostvarivanjem zacrtane Strategije, koja se do sada pokazala kao uspešna, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
triglav prihod od dividende isplata dividendi akcije akcionari

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana