EUR 117,58 USD 106,67 CHF 107,61

Kursna lista


Indikativni kurs Evra na dan 23.09.19. :: 117.5740 rsd

Tekst objavljen: 20.04.2017 14:00        


Na 19 okončanih javnih poziva za izbor direktora javnih preduzeća javilo se ukupno 177 kandidata, pišu "Novosti", navodeći da je najviše zainteresovanih za Pošte Srbije.

Za direktore 19 javnih preduzeća 177 kandidata

Na javni konkurs za direktora "Pošte" stiglo je 26 prijava i ovo javno preduzeće trenutno je rekorder po odzivu potencijalnih menadžera, saznaju Novosti u Ministarstvu privrede, na osnovu zahteva za dobijanje informacija od javnog značaja. Za direktora "Emisione tehnike i veza" konkurisalo je najmanje, njih troje.

List piše da nije bilo jagme ni za čelne pozicije nekih veoma bitnih državnih firmi. Na čelo "Koridora" bi svega četvoro kandidata. Isto toliko ih je ušlo u trku za prvog čoveka "Srbijagasa", među kojima je, kako "Novosti" nezvanično saznaju, i dugogodišnji direktor Dušan Bajatović.

Sebe u ulozi direktora "Državne lutrije" vidi 16 kandidata.

Nacionalnim parkom "Kopaonik" bi da upravlja 14, a "Đerdapom" 13 ljudi. Za rukovođenje "Transnafte" kandidovalo se 12 ljudi, baš koliko i za "Javno preduzeće za skloništa".

Po devet potencijalnih direktora se javilo na konkurs za Nacionalni park "Tara", Skijališta Srbije" i Elektromrežu Srbije". Po sedam prijava je stiglo na javne pozive za čelnika "Puteva Srbije", "Nuklearnih objekata Srbije", "Stare planine" i "Rezervata Uvac".

Po šest prijava stiglo je na konkurse za direktore tri javna preduzeća - to su "Mreža-Most", Park prirode "Mokra gora" i Javno vodoprivredno preduzeće "Srbijavode", navode "Novosti".

1 komentar

  1. User image
    vasa 21.04.2017 21:11

    Šta je sa konkursom za Nacionalni park " Fruška gora "???????????????????????????????????????????????

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
direktori državne firme pošta srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana