Tekst objavljen: 05.11.2023 12:00        


Cene YouTube Premium i Music Premium usluga su povećane u državama kao što su Argentina, Australija, Austrija, Čile, Nemačka, Poljska i Turska

YouTube podiže cenu Premium usluge

YouTube, vodeća platforma za deljenje video sadržaja, nedavno je uložila znatne napore u borbi protiv blokatora reklama. Sada se čini da kompanija, u sklopu te strategije, preduzima još jedan značajan korak: povećanje cene svoje Premium usluge u određenim delovima sveta. Ovaj potez je usledio nakon što je platforma jasno stavila do znanja da je gledanje reklama ili pretplata na YouTube Premium jedini način da se uživa u sadržaju bez prekida.

Iako se YouTube još uvek suočava sa reakcijama korisnika na svoju kampanju protiv blokatora reklama, ovaj poslednji razvoj događaja sigurno će izazvati negodovanje korisnika.

Cene YouTube Premium i Music Premium usluga su povećane u državama kao što su Argentina, Australija, Austrija, Čile, Nemačka, Poljska i Turska. Novi korisnici će odmah biti obuhvaćeni novim cenovnikom, dok će oni koji su već pretplaćeni imati određeni period prilagođavanja pre nego što promene i za njih stupe na snagu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kompanija je izrazila da ovaj potez nije donet bez ozbiljnog razmatranja. Naglasak je stavljen na poboljšanje kvaliteta Premium usluge i podršku kreatorima sadržaja, koji su srce i duša platforme. Pored toga što možete uživati u sadržaju bez reklama, YouTube Premium nudi i mogućnosti poput reprodukcije samo zvuka, reprodukcije u pozadini i preuzimanja video zapisa u najvišem kvalitetu. Posebno se ističe opcija video zapisa u rezoluciji od 1080p sa unapređenim bitrate-om, što obećava manju kompresiju i oštriju sliku, dodatno povećavajući vrednost ponuđene pretplate.

Ovaj potez YouTube-a dolazi u vreme kada su digitalni mediji u stalnoj evoluciji, a konkurencija između platformi za strimovanje postaje sve intenzivnija. Dok se neki korisnici možda neće lako pomiriti sa povećanjem cene, YouTube izgleda da veruje u dugoročnu vrednost koju ove promene mogu doneti kako kreatorima sadržaja, tako i gledaocima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
skuplji premium youtube youtube premium pretplata za youtube

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana