Tekst objavljen: 03.04.2021 9:00        


Još jedan trn u oku tradicionalim proizvođačima automobila je i najava da kineska tehnološka kompanija Xiaomi investira deset milijardi dolara u razvoj električnih vozila

Xiaomi počinje razvoj električnih vozila

Kao što je nedavno izjavio šef VW-a, najveća konkurencija tradicionalnim proizvođačima automobila biće tehnološke kompanije. Pored najavljenog Apple automobila na struju, sada je i direktor kompanije Xiaomi, koja proizvodi mobilne telefone, Lei Jun saopštio kako će velika investicija u razvoj e-vozila biti realizovana u periodu od deset godina.

„Spreman sam da uložim svu svoju ličnu reputaciju i borim se za budućnost našeg pametnog električnog vozila“, poručio je Lei Jun u internet blogu.

On je takođe naveo da Xiaomi ima najopsežnije iskustvo u integraciji hardvera i softvera, prenosi N1.

„Uz to, raspolažemo i pametnim ekosistemom i obilnim novčanim resursima, koji omogućavaju kompaniji da investira sa velikim samopouzdanjem“, poručio je Lei Jun.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Najava nove velike investicije Xiaomi usledila je dva dana nakon što je ta kineska kompanija otvorila proizvodna postrojenja u Istanbulu. Ta fabrika u Turskoj će zaposliti 2.000 radnika i godišnje proizvoditi pet miliona pametnih telefona, a proizvodne pogone Xioaomi ima i u Kini, Indoneziji i Indiji.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
xiaomi električna vozila električni automobili automobilizam kina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana