Tekst objavljen: 26.01.2024 14:55        


Funkcija još uvek nije spremna za širu upotrebu i trenutno je dostupna samo ograničenom broju beta testera

WhatsApp testira novi način deljenja fajlova


WhatsApp, poznata aplikacija za razmenu poruka, radi na uvođenju nove funkcije koja omogućava deljenje fajlova između korisnika u neposrednoj blizini. Ova funkcija je slična Apple-ovoj AirDrop funkciji i trenutno je dostupna samo u beta verziji aplikacije za Android uređaje.

Funkcija, koja je još uvek u fazi razvoja, omogućava korisnicima da bezbedno dele fajlove sa osobama u svojoj blizini bez potrebe za razmenom brojeva telefona ili drugih ličnih informacija. Korisnici mogu da podešavaju svoju vidljivost drugim korisnicima u blizini, a primanje fajlova zahteva odobrenje primaoca.

Bezbednost je naglašena kroz end-to-end enkripciju, što znači da su podaci zaštićeni tokom prenosa. Međutim, funkcija još uvek nije spremna za širu upotrebu i trenutno je dostupna samo ograničenom broju beta testera.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Pored razvoja nove funkcije deljenja fajlova, WhatsApp je ispravio i bug u vezi sa kamerom u aplikaciji, koji je uticao na neke korisnike. Ovaj problem je bio prisutan u prethodnim beta verzijama, ali je sada rešen u najnovijem ažuriranju.

Iako ove promene ukazuju na nastojanje WhatsApp-a da unapredi svoje funkcionalnosti, ostaje da se vidi kako će ova nova opcija deljenja fajlova biti prihvaćena od strane šireg kruga korisnika nakon što postane dostupna u finalnoj verziji aplikacije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
deljenje fajlova Whatsapp chat aplikacije pametni telefoni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana