Tekst objavljen: 21.02.2015 11:53        


BEOGRAD, 6. februara (Tanjug) - Ministar finansija Dušan Vujović očekuje da će do ponedeljka ili utorka biti opipljivih rezultata u, kako je rekao, formi nacrta ugovora o pregovorima Vlade Srbije i američke kompanije Esmark o prodaji smederevske Železare. Vujović je novinarima u Vladi Srbije rekao da je optimista u pogledu pregovora sa Esmarkom, ali da medjutim ne treba potcenjivati poteškoće sa kojima se vlada suočava.

Vujović očekuje nacrt ugovora o prodaji Železare

BEOGRAD, 6. februara (Tanjug) - Ministar finansija Dušan Vujović očekuje da će do ponedeljka ili utorka biti opipljivih rezultata u, kako je rekao, formi nacrta ugovora o pregovorima Vlade Srbije i američke kompanije Esmark o prodaji smederevske Železare.
Vujović je novinarima u Vladi Srbije rekao da je optimista u pogledu pregovora sa Esmarkom, ali da medjutim ne treba potcenjivati poteškoće sa kojima se vlada suočava.
Pregovori su, ponovio je, teški jer svaka strana pokušava da optimalno prilagodi uslove prodaje srpske čeličane svojim očekivanjima.
Ocenjujući da je reč o najsloženijim pregovorima do sada, Vujović je kazao da naš spisak očekivanja nije "ni prost ni lako ostvarljiv, ali da sa druge strane, kako je rekao, i Esmark sebi želi da obezbedi najbolju moguću poziciju.
"Mi treba da zadovoljimo EU što se tiče državne pomoći i realnog programa restrukturiranja koji će biti prihvaćen od Brisela", kazao je ministar.
Vujović je rekao i da nacrt ugovora treba da usvoji Vlada Srbije.
"Pregovara se o trideset elemenata koji su važni za ovaj ugovor", rekao je Vujović i dodao da vlada nastoji da ispoštuje svoje zakonske obaveze, obaveze prema radnicima, ali i da zadovolji kriterijume Evropske unije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana