Tekst objavljen: 09.09.2016 13:03        


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obavestio je predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža o investicijama u Novom Sadu, a u razgovora o daljim modalitetima saradnje, razmotren je i korpus pitanja iz IT sektora. 

Vučević i Čadez o investicijama i IT sektoru

"Mi želimo da, uz poštovanje visoko-intenzivne i produktivne grane privrede, kao što je automobilska industrija, ne zapostavimo druge, kao što je IT sektor, odnosno da sa obe strane nivelišemo naše privredne kapacitete", rekao je Vučević i naglasio da Privredna komora Srbije ima svu podršku Grada Novog Sada i da je Grad sa njom na istom zadatku.

Čadež je rekao da je posebno zadovoljan kada razgovara sa gradonačelnicima kod kojih se uočava spremnost da stvarno "čuju" privredu.

On je dodao da u Privrednoj komori Srbije od gradova očekuju da prilikom kreiranja svojih regulativnih propisa, politika i zakonodavstva uzmu u obzir ono što privredi zaista treba.

Čadež je najavio da će poseban fokus u budućnosti biti na ulaganju u dodatne module obrazovanja IT stručnjaka, jer je to, kako je istakao, oblast koja se najviše razvija i koja nudi najveći broj novih radnih mesta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
it sektor PKS Čadež

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana