Tekst objavljen: 16.01.2019 10:33        


Gradsko veće grada Vranja usvojilo je Nacrt odluke o taksi prevozu na teritoriji ovog grada koji predviđa da taksi vozači moraju da imaju srednju stručnu spremu, dok su do sada ovu delatnost mogli da obavljaju i sa osnovnom školom.

Vranje: Taksisti moraju da imaju završenu srednju školu

Zeleno svetlo za ovu odluku daju odbornici grada Vranja. Po rečima članice Gradskog veća Danijele Milosavljević, na ovaj način se usklađuju lokalni propisi sa Zakonom o linijskom prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Jedna od novina predviđa da Gradsko veće u roku od 30 dana od stupanja na snagu ove odluke donese program kojim će biti preciziran optimalan broj taksi vozila na teritoriji grada. Novina je i da taksi vozač mora da ima srednju stručnu spremu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Do sada je bio slučaj da su ovu delatnost mogla da obavljaju i lica sa završenom osnovnom školom. Moraće i da imaju radno iskustvo najmanje pet godina na poslovima vozača motornog vozila.

Svako taksi vozilo moraće da poseduje i odgovarajuću krovnu oznaku, na kojoj treba da stoje logo grada Vranja, serijski broj i oznaka pripadnosti. Za sva taksi vozila krovne svetleće oznake obezbediće lokalna samouprava.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
taksisti taxi srednja stručna sprema taksi prevozu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana