Tekst objavljen: 15.05.2018 14:43        


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da neće biti najavljenih duplih tehničkih pregleda za vozila starija od 15 godina.

Vozači, dobre vesti - duplih tehničkih neće biti

Kako je rekao za Prvu u jutarnjem programu, ta odredba se neće primenjivati.

Stefanović je podsetio da se radi o zakonu iz 2009. godine, odnosno njegovim odredbama kojima je predviđeno da tehnički pregledi budu na šest meseci za vozila starija od 15 godina. Međutim, ističe, ova odredba neće biti primenjivana.

"Niko ne mora da se plaši. Dakle nijedan građanin koji ove godine bude registrovao automobil, neće morati ponovo za šest meseci da ide na novi tehnički pregled", precizirao je Stefanović za TV Prva.

Podsetimo, odluka da se uvede dupli godišnji tehnički pregled automobila za vozila starija od 15 godina, podigla su dosta "prašine" u javnosti.

Dok zakonodavci tvrde da će to poboljšati bezbednost na putevima i ukloniti sa druvoma stara vozila koja ne ispunjavaju norme, vozači su besni jer to znači da će oko miliona njih morati da izdvoji dodatna godišnja sredstva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Kosta 15.05.2018 16:03

    Свака част министре ! Коначно да неко помисли на реалност и народ. Нека само овлашћени сервиси принципијелно и доследно обављају тај један технички преглед годишње и полако ће небезбедна возила нестати са друмова Србије. Оно прво је личило на харач.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vozila starija od 15 godina dupli tehnički tehnički pregled automobili

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana