Tekst objavljen: 01.06.2016 12:39        


Trend uspešnog poslovanja u Vojvođanskoj banci se nastavio i u ovoj godini.U prvom kvartalu 2016. godine Vojvođanska banka je ostvarila dobit, posle oporezivanja, u iznosu od 111 miliona dinara, što je za 177 miliona dinara više u odnosu na isti period prošle godine.

Vojvođanska banka u prvom kvartalu dobit od 111 mil RSD

Vojvođanska banka je među 10 najvećih banaka u Srbiji po veličini aktive i ima status sistemski značajne banke. Sa četvrtom najvećom mrežom u Srbiji, četiri regionalna poslovna centra i sa više od milion klijenata, Banka pokriva celu teritoriju zemlje.

Vojvođanska banka je uspela da uveća ukupnu aktivu za 1,8 milijardi dinara od decembra 2015.godine i ona trenutno iznosi više od 122 milijardi dinara. Kao banka koja se finansira iz sopstvenih sredstava uz pokazatelj adekvatnosti kapitala sa sigurnošću iznad regulatornog praga, Banka se fokusirala na kreditiranje malih i srednjih preduzeća i na poslovanje sa stanovništvom.

Potvrda naše snažne likvidnosti je ponovo dokazana našom jakom bazom depozita, s obzirom da su se depoziti naših klijenata uvećali za 2,4 milijarde dinara ili 2,6 procenata od decembra 2015. godine, dozvoljavajući nam na taj način da negujemo rast bančinih budućih plasmana klijentima. Istovremeno, naši operativni troškovi su se smanjili za 5,5 procenata kao rezultat veće efikasnosti u svim poslovnim segmentima.

Obim kreditiranja je nastavio da raste sa zadržanim udelom na tržištu od skoro pet procenata kreditima stanovništvu, uz očekivanja za dalji rast u tekućoj godini. Pokazatelj problematičnih kredita je ostao stabilan u prvom kvartalu u odnosu na prethodni kvartal, na nivou daleko ispod tržišnog proseka, dok se pokriće rezervacijama dalje uvećalo za jedan procenat, dostigavši 72 procenta na kraju marta 2016.godine.

Već 16 godina, Vojvođanska banka je zvanična banka Olimpijskog komiteta Srbije, stoga aktivno podržava prave vrednosti, olimpijski duh i profesionalni sport. Pored toga, Banka je nedavno potpisala Protokol o dodatnoj podršci pet olimpijaca koji će predstavljati našu zemlju na Olimpijskim igrama u Riju 2016.godine.

Posebna pažnja posvećuje se aktivnostima društveno odgovornog poslovanja. Banka kontinuirano podržava socijalnu inkluziju mladih bez roditeljskog staranja i u 2016. godini pružaćemo im još jaču i direktnu podršku i pomoć sa ciljem da se postigne što više opipljivih rezultata za ove mlade ljude bez roditeljskog staranja.

Postali smo generalni donator projekta „Budi svoj", koji sprovodi fondacija „Uključi se" dok je strateški partner projekta Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a podršku je pružilo i Ministarstvo omladine i sporta.

Kako bi mladi bez roditeljskog staranja bili još vidljiviji za društvo u celini, projekat „Budi svoj" ima za cilj da se kroz edukativni deo (treninzi, prakse, stipendije) osnaži ova grupa omladine i da što spremniji i obrazovaniji zakorače u svet odraslih. Drugi bitan deo projekta se odnosi za zapošljavanje, a prvenstveno na samozapošljavanje, koje će mladima obezbediti ekonomsku nezavisnost i samoodrživost.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
štednja građana banka vojvođanska rashodi banke dobit banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana