Tekst objavljen: 19.04.2017 8:30        


ZAGREB, 19. aprila (Tanjug) - Agrokorove kompanije u regionu redovno posluju, plaćaju svoje obveze, obezbeđuju zaposlenost i brigu za dobavljače, pa hrvatsko Ministarstvo privrede od susednih zemalja očekuje da im se i dalje omogući normalno poslovanje, te da se vlasništvo svih Agrokorovih kompanija u regionu poštuje, izjavila je danas potpredsjdnica Vlade i ministarka priv rede Martina Dalić.  

Vlasništvo Agrokorovih kompanija u regionu poštovati

"Agrokorove kompanije u regionu posluju redovno i nije ih zahvatila kriza u poslovanju koja je dovela do otvaranja postupka vanredne uprave u Agrokoru d.d. i povezanim društvima u Hrvatskoj. Kako kompanije u vlasništvu Agrokora u regionu plaćaju svoje obveze prema državama u kojima posluju, obezbeđuju zaposlenost i brigu za dobavljače, očekujemo da im se normalno i redovno poslovanje omogući i dalje", kaže ona, prenosi HIna.

Dalić ističe i kako je nedavno održana sednica Nadzornog odbora drušstva Merkator u Sloveniji, koje je vlasnik Merkatora u Srbiji i Crnoj Gori, "nedvosmisleno potvrdila da između ove kompanije i Agrokora u Hrvatskoj nije bilo nikakvih radnji koje bi ukazivale na prelivanje sredstava u Hrvatsku".

"Ministarstvo privrede, preduzetništva i obrta od susednih zemalja očekuje da se vlasništvo svih Agrokorovih kompanija u regionu poštuje, kao što ga je i Vlada Republike Hrvatske poštovala pri uvođenju vanredne uprave u hrvatski deo koncerna Agrokor", naglasila je Dalić.

"Zaštita radnih mesta i dobavljača kroz proces restrukturiranja, stabilizaciju poslovanja i postizanje dogovora o podmirivanju poverilaca su u fokusu vanredne uprave uvedene u Agrokor u Hrvatskoj i Ministarstvo privrede očekuje primenu ovih principa dobrog poslovanja na sva društva koncerna Agrokor", kaže ona.

Iz hravtskog Ministarstva, takođe, ističu da je Dalić prošle sedmice razgovarala sa ambasadorima Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore o Zakonu o postupku vanredne uprave u Agrokoru, o njegovoj svrsi, ciljevima i prvim učincima.

Hrvatsko Ministarstvo će kao i do sada nastaviti da radi na stabilizaciji poslovanja Agrokora u okviru postupka vanredne uprave u kojem će Agrokor biti sledećih 12 do 15 meseci, a tokom tog procesa spremni smo da razgovaramo sa svima koji žele da rade u istom smeru, poručuju iz hrvatskog Ministarstva privrede, preduzetništva i obrta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana