Tekst objavljen: 27.07.2018 14:40        


Na gradilištu u Ulici Rudija Čajaveca b.b. u beogradskom naselju Mirijevo, u četvrtak se uveliko radilo. Oko 15 radnika koje smo zatekli na terenu izlivalo je betonske stubove za četvrti sprat.

Vlasnik "S.A.B. TRAVEL" nesmetano gradi u Mirijevu

Sve to ne bi bilo neobično da nije reč o zgradi čiji je investitor Stevan Buđić, građevinar i dugogodišnji turistički radnik, koji je 2012. obmanuo 39 porodica prodavši im nekretnine pod hipotekom, u Ulici vojvode Stepe 105 u Beogradu. To, međutim, nije smetalo da nastavi legalno da gradi i da u novom objektu već prodaje stanove!

Objekat u Mirijevu, koji je počeo da diže pre dva meseca, "raste" punom parom. Od početka jula, nikao je čitav sprat.

- Svakog dana radi nas 10 do 15, a pre dva meseca prešli smo sa obližnje zgrade koju smo završili - čuli smo u četvrtak razgovor radnika i dve gospođe koje su se raspitivale za kupovinu stanova.

- Čuli smo za njegov slučaj, ali ovde se radi ubrzano, svakog dana, pa ako ovako nastavimo, završićemo i pre roka. Znam da su i neki od nas radnika ovde kupili stan.

PREVARIO I PUTNIKE

Investitor zgrade u Mirijevu Stevan Buđić, inače, vodio je i turističku agenciju "S.A.B. travel", koja je pre mesec dana, usred sezone, zatvorena, a 3.000 ljudi je ostalo uskraćeno za plaćena letovanja. Buđić je izgubio licencu na tri godine. U isto vreme zatvorena mu je poslovnica u Novom Sadu. Kako su nam potvrdili u Nacionalnoj alijansi turističkih agencija (JUTA), navodno, u Novom Sadu, planira da otvori novu agenciju, verovatno na tuđe ime i o tome obaveštava bivše zaposlene. 

Na tabli kod gradilišta piše da su investitori Stevan Buđić i Petar Milić, a da je izvođač radova "S.A.B. Građevinar". Površina je oko 2.000 kvadrata. Gradi se od maja, a rok je jun 2019. godine.

Prema podacima iz građevinske dozvole, dobijene februara, višespratnica u Mirijevu treba da ima 30 stanova, 25 parking-mesta u podzemnoj garaži.

Možda će kupci ovih stanova imati više sreće od 39 porodica sa Voždovca koje već četiri godine strepe hoće li ih izvršitelji izbaciti na ulicu. Oni su pre šest godine kupili stanove od Stevana Buđića, ali su tek posle dve godine saznali da su njihovi domovi pod hipotekom. Zbog ovog slučaja, Stevan Buđić je, sa još jednim sa izvršiocem, bio uhapšen krajem novembra 2017. godine. Kako je tada saopštio MUP - zbog osnovane sumnje da su od 31. avgusta 2012. do kraja novembra 2017. pribavili protivpravnu imovinsku korist za sebe i svoja privredna društva.

- Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je krajem juna spise o našem slučaju dostavilo Višem javnom tužilaštvu - rekli su nam u četvrtak stanari iz Vojvode Stepe 105. - Predmet je u fazi pretkrivičnog postupka, odnosno proveravaju se navodi iz podnetih krivičnih prijava.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    Neko 28.07.2018 9:15

    Za ovakve postoji samo jedna kazna.

  2. User image
    Bojan 28.07.2018 21:42

    Srbija. Ovde kada imas novca da podmazes gde treba, mozes gaziti po ljudima i nikome nista.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
stanovanje kupovina nekretnine novogradnja domaći investitori

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana