Tekst objavljen: 14.03.2021 16:00        


Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju Programa rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu turističkim vodičima i turističkim pratiocima zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom kovida-19

Vlada usvojila uredbu o pomoći turističkim vodičima

Uredba predviđa bespovratnu pomoć u iznosu od 30.900 dinara licenciranim turističkim vodičima i pratiocima, koji do sada nisu bili obuhvaćeni državnim paketima pomoći po drugim osnovama.

Merom nisu obuhvaćene osobe koje su u radnom odnosu, imajući u vidu da će im pomoć biti isplaćena u okviru programa predviđenih za privrednu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Danas je usvojena i Uredba o uslovima i kriterijumima usklađenosti regionalne državne pomoći, a Vlada je izdvojila 319.804.000 dinara za realizaciju Programa podrške unapređenja razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština za 2021. godinu.

Vlada je usvojila i izmene zakona o popisu stanovništva, domaćinstva i stanova 2021. godine, jer će se popis planiran u aprilu, zbog epidemiološke situacije, odložiti za period od 1. do 31. oktobra, saopšteno je posle sednice Vlade.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pomoć turističkim vodičima turizam mere za pomoć turizmu Vlada Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana