Tekst objavljen: 24.11.2023 14:10        


Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500", koja ima za cilj zaštitu tržištaisprečavanja deformacija u formiranju cena ove robe, od izuzetnog značaja za snabdevanja potrošača, a naročito nižih socijalnih kategorija, navodi se u saopštenju

Vlada ograničila cenu hleba i produžila ograničenje cena goriva


Uredbom je propisana maksimalna maloprodajna cena za hleb od brašna "T-500" u iznosu od 54,00 dinara, odnosno proizvođačka cena hleba od 46,31 dinara. Takođe, određeno je i da ukupna stopa marže koja se obračunava na neto fakturnu cenu ne sme biti veća od šest odsto.

"Ograničavanje cene ovog proizvoda, na ovaj način, neće se odraziti na trgovce hlebom, s obzirom na to da su marže ostale na istom nivou, dok će, s druge strane, imati pozitivan uticaj na potrošače”, saopšteno je iz Vlade.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva, a imajući u vidu da je tržište i dalje nestabilno,Vlada Srbije ograničila je cene naftnih derivata do 31. decembra 2023. godine, dodaje se u saopštenju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hleb cena hleba ograničenje cena ograničenje cena goriva Vlada Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana