Tekst objavljen: 04.04.2017 14:59        


Evro je zabeležio tronedeljni minimum u odnosu na dolar u ponedeljak pošto su mešoviti ekonomski pokazatelji u Evropi pojačali postojeću zabrinutost u pogledu političkog rizika na kontinentu, navodeći investitore da prodaju jedinstvenu valutu. Nakon kretanja u pozitivnoj zoni tokom prepodnevnog trgovanja u Evropi, evro je oslavio samo minut nakon podneva u Londonu, zabeleživši pad na tronedeljni minimum od 1,0650 dolara.

Vesti sa tržišta

Uprkos rastu aktivnosti najbržim tempom u poslednjih šest godina, fabrike širom evrozone su imale poteškoće da se izbore sa tražnjom prošlog meseca, prema istraživanjima koja ponovo pokazuju povećanje cena.

Dolarski indeks, koji meri vrednost dolara u odnosu na šest glavnih valuta, porastao je na 100,65 poena, što je malo ispod tronedeljnog maksimuma, tako da je 0,1 procenat u porastu u odnosu na prethodni dan.

Valutna tržišta iščekuju podatke o platnim spiskovima u SAD iz nepoljoprivrednog sektora, koji će biti objavljeni u petak, kako bi došli do signala u pogledu moguće dinamike povećanja kamatnih stopa američkih Federalnih rezervi.

Domaće međubankarsko devizno tržište se otvorilo u ponedeljak na nivou od 123,65/95. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je ojačao na 123,60/90, uz fluktuacije od pet para.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 13,3 miliona evra po prosečnom kursu od 123,8262. Tokom popodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan. Tržište se zatvorilo na 123,60/90.
Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) je iznosio 2.205 miliona dinara na nivou od 2,60 do 3,00.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa tržišta međubankarskom tržištu međuvalutna berza devizno tržište

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana