Tekst objavljen: 14.12.2016 13:40        


Dolar se u utorak stabilizovao u odnosu na jen i evro, pri čemu su tržišta i dalje zabrinuta da bi završetak sastanka FED-a u sredu mogao izazvati investitore da unovče skorašnje dobitke na dolaru.

Vesti sa tržišta

Potencijalno povećanje kamatnih stopa u sredu od strane FED-a, kao jedan od velikih razloga za povećanje dolarskog indeksa za 7 procenata od septembra, izgleda da je u potpunosti ukalkulisano i da takođe postoje sumnje o želji FED-a da pošalje jasan signal o dodatnom zatezanju monetarne politike.

Jen je ojačao na manje od 115 jena za dolar na azijskom trgovanju, pre nego što se stabilizovao na 115.34 jena na kraju dana, što je za 0.2 procenta niže u odnosu na prethodni dan.

Evro je zabeležio manje promene na 1.0629 dolara, ostvarivši rast od 0.7 procenata u ponedeljak, obzirom da su prinosi na nemačke obveznice porasli uprkos naznakama da bi Italija pružila pomoć italijanskoj banci Monte de Paski di Siena, ukoliko bude potrebe.

Funta je ojačala, usled većeg od očekivanog rasta inflacije za novembar i zbog komentara finansijskog ministra Filipa Hamonda koji podržava period tranzicije kako bi ublažio proces izlaska iz Evropske Unije.

U utorak se međubankarsko devizno tržište otvorilo na nivou od 123.30/60. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je blago ojačao na 123.25/55, uz fluktuacije od 5 para. Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12.30 časova iznosio je 20 miliona evra po prosečnom kursu od 123.4195. Tokom popodnevnog dela trgovanja dinar je ostao stabilan. Tržište se zatvorilo na 123.25/55.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) je iznosio 300 miliona dinara na nivou od 2.70.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa tržišta međubankarskom tržištu valutna berza međubankarsko devizno tržište

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana