Tekst objavljen: 13.09.2016 15:45        


Sigurni jen je u ponedeljak ojačao obzirom da su investitori prodali akcije i rizičnija sredstva, uključujući i berzansku robu, ali je dolar nadmašio visoko-prinosne valute usled novih razgovora o povećanju kamatnih stopa od strane FED-a.

Vesti sa tržišta

Dolar je u odnosu na jen oslabio 0.6 procenata na 102.10 jena. Dolar je ojačao je 0.5 procenata prema evru a u odnosu na visoko-prinosni australijski dolar bio je stabilniji kao i u odnosu na ostale valute rizičnijih tržišta u razvoju. Investitori su svoju pažnju usmerili na rasprodaju globalnih obveznica.

Prinosi američkih državnih hartija su bili viši u odnosu na ostale globalne obveznice, što je podržalo dolar. Veći broj predstavnika FED-a veruje u povećanje kamatnih stopa u septembru, uprkos skorašnjim razočaravajućim podacima o kretanjima u privredi, uključujući i skromno povećanje platnih spiskova u sektorima van poljoprivrede u SAD.

FED se sastaje 20-21. septembra. Špekulanti su povećali svoje uloge u dolaru po prvi put u prethodnih šest nedelja, prema Rojtersovim kalkulacijama.

U ponedeljak se međubankarsko devizno tržište otvorilo na nivou od 123.05/35. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan, uz fluktuacije od 5 para. Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12.30 časova iznosio je 9.6 miliona evra po prosečnom kursu od 123.2797. Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena. Tržište se zatvorilo na 123.05/35.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) je iznosio 1.200 miliona dinara na nivou od 2.60 do 2.80.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa tržišta međubankarskom tržištu valutna berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana