Tekst objavljen: 10.06.2016 14:47        


Loše raspoloženje na globalnim finansijskim tržištima uticalo je na investitore da potraže tradicionalnu sigurnost u dolaru i jenu u četvrtak, što je uticalo na jačanje obe valute u odnosu na evro, koji je oslabio usled prognoza da će niska inflacija i negativne kamatne stope potrajati.

Vesti sa tržišta

Ali skok jena na najjači nivo u poslednje tri godine u odnosu na evro i na petonedeljni maksimum u odnosu na dolar je bio dominantan na prepodnevnom trgovanju u Londonu. Švajcarski franak je takođe ojačao četvrti dan zaredom u odnosu na evro.

Ojačao je preko 2 procenta u toku prošle nedelje, uz napomenu dilera da su tokovi kapitala preusmereni sa rizične imovine zbog glasanja Britanaca o članstvu u EU 23. juna. Funta je oslabila oko trećinu procenta u odnosu na dolar i evro.

U četvrtak se međubankarsko devizno tržište otvorilo na nivou od 123.30/60. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan, uz fluktuacije od 5 para.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12.30 časova iznosio je 6.1 miliona evra po prosečnom kursu od 123.4597. Tokom popodnevnog dela trgovanja dinar je oslabio na 123.30/60. Tržište se zatvorilo na 123.25/55.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) je iznosio 1.480 miliona dinara na nivou od 2.60 do 2.75.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa tržišta međubankarskom tržištu valutna berza devizno tržište

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana