Tekst objavljen: 17.05.2016 10:21        


Jen je oslabio dok je Japan, spremajući se da ugosti predstavnike Grupe 7, signalizirao da je raspoložen za ponovne intervencije na tržištu, što je uticalo na gubitak prethodno stečenog rasta koji je usledio posle razočaravajućih podataka u Kini.

Vesti sa tržišta

Dolar je bio u porastu za 0,2 procenta na 108,86 jena, dok je u petak zabeležio dvodnevni maksimum od 109,57 jena, posle optimističnih podataka u SAD-u.

Jen je inicijalno bio na dobitku na azijskom trgovanju, pošto podaci o kineskim investicijama, fabričkoj proizvodnji i maloprodaji nisu ispunili očekivanja.

Prema analitičarima, u fokusu će sada biti podaci o bruto domaćem proizvodu Japana za prvi kvartal, koji će biti objavljeni 18. maja.

Prema Rojtersovoj anketi, ekonomisti su prognozirali godišnji privredni rast Japana od 0,2 procenta za period januar-mart, posle pada od 1,1 odsto u kvartalu oktobar-decembar.

Slabi podaci bi mogli da ovore vrednost akcija i povećaju tražnju za jenom, prema analitičarima, mada valuta može kasnije da oslabi ako vladin odgovor uključi odlaganje podizanja poreza na promet sledećeg aprila, ili slično.

U ponedeljak se međubankarsko devizno tržište otvorilo na nivou od 122,50/80. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan, uz fluktuacije od pet para.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 16 miliona evra po prosečnom kursu od 122,6169. Tokom popodnevnog dela trgovanja dinar je ojačao na 122,45/75. Tržište se zatvorilo na 122,45/75.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa tržišta međubankarskom tržištu valutna berza devizno tržište

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana