Tekst objavljen: 16.05.2016 14:50        


Dolar je zabeležio dvonedeljni maksimum u odnosu na korpu valuta u petak, ostvarivši najbolji dvonedeljni rezultat od februara, a na rast je uticalo mišljenje da su Federalne rezerve (Fed) još uvek na putu da povećaju kamatne stope pre bilo koje druge glavne centralne banke. 

Vesti sa tržišta

Dolar je u prva četiri meseca ove godine bio pod pritiskom na strani prodaje, i zabeležio je 16-mesečni minimum kada su očekivanja na tržištu splasnula po pitanju Fedovog povećanja kamata najmanje dva puta u 2016.

Nakon što se smanjila zabrinutost u pogledu stanja svetske privrede i neizvesnosti na valutnim tržištima, pojedini analitičari su izjavili da postoje naznake da će dolar krenuti da jača i da su investitori koji veruju da je šansa da će Fed povećati kamate ove godine svega 60 procenata - ipak preterali.

Prema jenu, dolar je oslabio 0,1 odsto na 108,86 jena.
U petak se međubankarsko devizno tržište otvorilo na nivou od 122,55/85. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je oslabio na 122,60/90, uz fluktuacije od pet para.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 6,6 miliona evra po prosečnom kursu od 122,6994. Tokom popodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan. Tržište se zatvorilo na 122,50/80.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
devizno tržište valutna berza međubankarskom tržištu vesti sa tržišta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana