Tekst objavljen: 13.05.2016 14:18        


Dolar je jutros stabilan i zadržao je dobitke u odnosu na jen i evro, u iščekivanju podataka iz SAD tokom dana koji bi mogli ukazati na dalje kretanje dolara.

Vesti sa tržišta

Dolar se trgovao na 108.86 jena a preko noći je ostvario rast od 0.6 procenata. Američka valuta, koja je dotakla 18-mesečni minimum od 105.55 jena prošle nedelje nakon što je Centralna banka Japana zadržala monetarnu politiku nepromenjenu, na putu je da ostvari rast od 1.8 procenata ove nedelje.

Usmena upozorenja od strane japanskih zvaničnika u toku prethodne nedelje za sada utiču na stabilizaciju jena. Evro je od jutros nepromenjen na 1.1371 dolara a u četvrtak je oslabio 0.4 procenta.

Dolar je ojačao preko noći zbog rasta prinosa na američke trezorske zapise kada je predsednik FED-a u Bostonu izjavio da bi FED trebao da poveća kamatne stope ukoliko podaci potvrde da se tržište rada oporavlja kao i situacija sa inflacijom u drugom kvartalu.

Dodao je da su tržišta trenutno suviše pesimistična po pitanju američke ekonomije. Kasnije u toku dana, kada izađu podaci u SAD, valutna tržišta će imati priliku da odmere koliko je snažna američka privreda.

U četvrtak se međubankarsko devizno tržište otvorilo na nivou od 122.60/90. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan, uz fluktuacije od 5 para. Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12.30 časova iznosio je 6 miliona evra po prosečnom kursu od 122.7623. Tokom popodnevnog dela trgovanja dinar je ojačao na 122.55/85. Tržište se zatvorilo na 122.55/85.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) je iznosio 6.710 miliona dinara na nivou od 2.55 do 2.60.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa tržišta međubankarsko devizno tržište valutna berza međubankarskom tržištu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana