Tekst objavljen: 29.01.2016 12:40        


Valute koje su usko povezane sa berzanskom robom, uključujući australijski i novozelandski dolar, bili su na dobitku u četvrtak, obzirom da su se cene nafte ponovo povećale iznad 33 dolara za barel, što je najviši nivo u prethodne tri nedelje.

Vesti sa tržišta

Mešovito kretanje glavnih valuta usledilo je nakon jučerašnje izjave Feda, koja se odnosi na dinamiku povećanja kamatnih stopa, tako da je dolar oslabio u odnosu na evro i neznatno ojačao u odnosu na jen, dok je u odnosu na britansku funtu oslabio skoro pola procenta.

Sledeći veliki fokus je monetarni sastanak Centralne banke Japana u petak pre podne, pri čemu, prema izjavama trgovaca, tržišta računaju da su šanse za uvođenje dodatnih mera olakšica najviše do 50 posto.

Funta je ojačala nakon što je ostvaren kvartalni privredni rast u skladu sa predviđenim od 0.5 procenata. Švajcarski franak je oslabio na najniži nivo od kada je prošle godine ukinuto ograničenje kretanja valutnog para EUR/CHF od strane Centralne banke Švajcarske i izazvao nove runde razgovora oko visine zvaničnih intervencija.

U sredu se međubankarsko devizno tržište otvorilo na nivou od 122.95/123.25. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je oslabio na 123.00/30, uz fluktuacije od 5 bps.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12.30 časova iznosio je 41.4 miliona evra po prosečnom kursu od 123.1728. NBS je intervenisala prodajom 30 mio evra na međubankarskom tržištu. Tokom popodnevnog dela trgovanja dinar je oslabio na nivo od 123.10/40. Tržište se zatvorilo na 123.15/45.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) je iznosio 1.750 miliona dinara na nivou od 2.55 do 2.60.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa tržišta međubankarsko devizno tržište međuvalutna berza valutna berza wall street

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana