Tekst objavljen: 05.08.2015 10:30        


Glavne valute koje su usko povezane sa cenama berzanskih roba su se oporavile u utorak nakon nekoliko teških nedelja pošto su se cene nafte stabilizovale, a Centralna banka Australije je promenila planove. 

Vesti sa tržišta

Australijski dolar je ojačao 1,5 procenata, na dvonedeljni maksimum pošto je Centralna banka Australije odbacila dugoročno zastupljeni stav u izjavi nakon završenog monetarnog sastanka o neophodnosti daljeg pada valute.

Novozelandski dolar, koji obično prati kretanje australijskog dolara, ojačao je za više od pola procenta, dok je kanadski dolar ostvario rast od 1,5 procenata potpomognut rastom cene sirove nafte.

Dolar, evro i jen su se kretali u dosadašnjim okvirima, pri čemu se dolar trgovao za 0,2 procenta niže u odnosu na evro i u odnosu na korpu valuta, odnosno na 1,0977 dolara.

Cena nafte je pala ispod 50 dolara za barel, u skladu sa previranjima na berzi akcija u Kini i zbog sve većeg rizika o privrednom rastu globalno, usled nervoze koja se javlja zbog poteza oko povećanja kamatnih stopa od strane FED-a, kasnije ove godine.

U utorak se međubankarsko devizno tržište otvorilo na nivou od 120,00/30.

Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan. Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12.30 časova iznosio je 1,5 miliona evra po prosečnom kursu od 120,1933.

Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena. Tržište se zatvorilo na 120,00/30.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) je iznosio 1,420 miliona dinara na nivou od 4,00 do 8,00.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa tržišta evro dolar jen međubankarsko devizno tržište

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana