Tekst objavljen: 04.08.2015 9:59        


Evro je u ponedeljak oslabio u odnosu na dolar pošto su na grčkoj berzi akcije naglo pale po otvaranju nakon pet neradnih nedelja tokom kojih je zemlja rizikovala da bude izuzeta iz evrozone.

Vesti sa tržišta

Nagli pad cena sirove nafte je u međuvremenu uticao na pad kanadskog dolara na najniži nivo u prethodnih deset godina u odnosu na američki dolar.

Američki dolar je ojačao na 1.31725 kanadskih dolara i najviši je od septembra 2004. godine.

Evro je oslabio na 1,0953 dolara, pri čemu se na prepodnevnom trgovanju u Londonu trgovao na 1,0990 dolara, dok je većina investitora pripremila pozicije za velike gubitke na grčkim akcijama.
Gubici na zajedničkoj valuti su bili ograničeni usled podataka o proizvođačkoj aktivnosti koja se u julu povećavala brže nego što se mislilo.

Dolarski indeks se trgovao na 97,473 poena u odnosu na korpu od šest glavnih valuta u ponedeljak, što je neznatno više u odnosu na prethodni dan, ali znatno ispod jednonedeljnog maksimuma od 97,773 poena koji je zabeležen u četvrtak.

Prinosi američkih obveznica su se i dalje kretali oko minimuma koji je zabeležen u petak, ukazujući na sumnje oko povećanja kamatnih stopa u septembru.

Australijski dolar je oslabio na 0,7270 američka dolara usled zvaničnog istraživanja koja ukazuju da je rast u velikim kineskim proizvođačkim kompanijama neočekivano stagnirao u julu obzirom da se tražnja u Kini i u ostalim zemljama smanjila.

U ponedeljak se međubankarsko devizno tržište otvorilo na nivou od 120,00/30. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan. 

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa tržišta međuvalutna berza međubankarski sistem međubankarsko devizno tržište

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana