Tekst objavljen: 22.09.2017 9:00        


Jučerašnji trgovački dan obeležila je življa investiciona aktivnost u odnosu na prethodni period, dok je indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, ojačao pola procenta na 732,5 poena.

Velika investiciona aktivnost na NIS-u i Aerodromu

Najprometnija akcija na tržištu bio je beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) koji je neznatno porastao na 1.355 RSD uz promet od 27,2 miliona RSD. Najveći deo jučerašnjeg prometa ostvaren je u samo jednoj transakciji na početku trgovanju na spomenutom niovu od 1.355 RSD.

Akcijama Aerodroma se već duže vreme trguje u uskom cenovnom rasponu oko nivoa od 1.350 RSD, a juče je registrovana najveća investiciona aktivnost na ovoj hartiji od 5. jula tekuće godine. Veliki promet od 14,6 miliona RSD zabeležila je i Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je skočila 1,2% na 680 RSD uz promet od 14,6 miliona RSD.

Juče je postignuta najviša cena na zatvaranju akcijama NIS-a u poslednjih 11 trgovačkih dana i najveći promet od 10. jula tekuće godine. Solidan promet od 6,4 miliona RSD registrovala je Komercijalna banka (KMBN) koja je blago porasla na 1.939 RSD, dok se Energoprojekt holding (ENHL) zadržao na ceni od 1.220 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD. Akcijama Halkbanka (CCNB) nastavljeno je da se trguje na nivoima iznad cene aktuelne ponude za preuzimanje. Akcije ove beogradske banke završile su trgovanje u blagom plusu na 10.376 RSD uz trgovanje od 4,4 miliona RSD.

Dobitnik dana bio je beogradski Kopaonik (KOPB) koji je skočio 4,7% na 7.645 RSD. Sredinom avgusta objavljena je namera za preuzimanje akcija ove kompanije, ali Komisija za hartije od vrednosti još uvek nije zvanično odobrila ponudu. Zavisna preduzeća Energoprojekt holdinga registrovala su veliki pad cene uz minorne promete. EP Entel (EPEN) je pao 16,6% na 15.012 RSD dok je EP Industrija (EPIN) pala 4,1% na 3.925 RSD.

Juče nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza Glavni indeks Beogradske berze promet na berizi akcije na berzi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana