Tekst objavljen: 19.08.2016 15:00        


"Karavan omladinskog preduzetništva" u septembru nastavlja aktivnosti na promociji preduzetništva i preduzetničke svesti mladih sa ciljem podrške razvoju i jačanju omladinskih poslovnih inicijativa, saopštila je danas Privredna komora Srbije. 

Uz karavan preduzetništva brže do privatnog biznisa

Projekat realizuje PKS u saradnji sa organizacijom Privredni forum mladih i Razvojnom agencijom Srbije, a "Karavan omladinskog preduzetništva" će u septembru posetiti pet opština u Srbiji - Prijepolje, Požarevac, Sremsku Mitrovicu, Čačak i Loznicu gde će budućim preduzetnicima predstaviti programe podrške u okviru "Godine preduzetništva", kao i prednosti i izazove privatnog biznisa.

Aktivnostima "Karavana omladinskog preduzetništva" obuhvaćeno je više od 3.000 mladih budućih preduzetnika kako bi se upoznali sa idejom preduzetništva i mogućnostima privatnog biznisa, povezali sa institucijama, preduzećima i preduzetnicima koji im mogu pomoći da prevaziđu početničke teškoće i uspešno izađu na tržište.

Centralni događaj biće organizovan 28. oktobra u PKS - konferencija "Sprovođenje i pospešivanje startup eko sistema - odgovor na potrebe mladih preduzetnika" koja će okupiti mlade preduzetnike iz zemlje i inostranstva, predstavnike državnih institucija, poslovnih asocijacija i udruženja mladih, kako bi se ukazalo na značaj razvoja omladinskog biznisa, novih poslovnih ideja i unapređenja poslovnog ambijenta u Srbiji po ugledu na razvijene evropske ekonomije.

Predstavnici 30 timova, 60 učesnika projekta "Karavan omladinskog preduzetništva" imaće priliku da, u decembru na seminaru "Privredni forum mladih 2016. - Put uspešnog preduzetnika", uz pomoć eminentnih predavača i mentora iz privrednog sektora, oblikuju svoje preduzetničke ideje, predstave ih javnosti i realizuju u praksi.

Od marta ove godine "Karavan omladinskog preduzetništva" posetio je 12 opština u Srbiji (Suboticu, Novi Sad, Novi Pazar, Kragujevac, Zlatibor, Sombor, Aranđelovac, Užice, Kruševac, Zrenjanin, Leskovac, Zaječar), organizovao Sajam zapošljavanja u PKS, kao i niz radionica i seminara, gde su se mladi edukovali i dobili potrebne informacije za pokretanje sopstvenog biznisa.

Privredna komora Srbije aktivna je, kako je saopšteno, i na uspostavljanju Saveta za omladinsko preduzetništvo, koji će okupljati sve relevantne organizacije i institucije koje se bave omladinskim preduzetništvom.

Savet će biti generator ideja i potreba mladih preduzetnika i snažna podrška razvoju omladinskih kompanija.

U okviru portala PKS www.poslovanje.rs "http://www.poslovanje.rs/" u drugoj polovini septembra počiće da radi stranica omladinsko preduzetništvo sa svim informacijama o propisima i inicijativama u vezi sa omladinskim kompanijama, edukativnim i promotivnim aktivnostima, vodičima, metodologijama, tutorijalima, primerima dobre prakse.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Karavan omladinskog preduzetništva Privredna komora Srbije mladi preduzetnici

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana