Tekst objavljen: 16.03.2018 12:00        


Četiri neradna dana tokom Uskrsa mnogima su prava prilika za putovanje pa već kreću da rezervišu svoja mesta u agencijama, a pojedini evropski gradovi mogu se obići za svega nekoliko desetina evra.

Uskrs u Pragu za 50 evra

Iako naizgled neverovatno, prema rečima direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije "Juta", Aleksandra Seničića, broj putovanja tokom Uskrsa približan je onom koji beleži Nova godina, a i ovog puta najpovoljniji su aranžmani za odlazak u evropske gradove. Ove godine tu priliku moći ćemo da iskoristimo 6, 7, 8. i 9. aprila, koji se vode kao neradni dani zbog obeležavanja Uskrsa po pravoslavnom kalendaru.

- Beč, Budimpešta, Prag, Solun, Berlin… Sve su to jako tražene destinacije, a za pojedine prevoz i noćenje koštaju svega 40, 50 evra. Znatan broj turista zainteresovan je i za sever Italije, ali i, na primer, Ohrid, koji nije skup za posetu. S druge strane, putovanja avio-prevozom, gde samo karta staje između 150 i 200 evra, daleko su skuplja i ne idu ispod 300-350 evra za neke bliže metropole - kaže Seničić.

Iz domaće ponude on izdvaja planinska mesta na kojima, zbog još postojanog snega, traje zimska sezona, ali ističe i banjski turizam, prevashodno Sokobanju, Aranđelovačku, Prolom i banju Vrdnik.
Njegove reči potvrđuju i zaposleni u brojnim turističkim agencijama.

FOTO: RAS / RAS SRBIJA

- Najtraženiji su jeftiniji aranžmani, poput odlaska u Veneciju, Prag, Rim ili Milano, a čije cene se kreću do 100 evra. Uglavnom su to putovanja koja s autobuskim prevozom traju po pet-šest dana i nude dva do tri noćenja. Naravno, tu su i dalje destinacije koje podrazumevaju let avionom i za koje je potrebno izdvojiti više stotina evra, a među njima izdvojili bismo Dohu. Inače, možemo reći da interesovanje za put na uskršnji praznik iz godine u godinu raste - kažu u agenciji "Travel lend".

Kada je u pitanju domaći turizam, našim sugrađanima odgovaraju i ove destinacije jer je put daleko kraći.
- U ovom periodu veoma su traženi izleti po našoj zemlji - obilazak Đerdapa, Oplenca, Viminacijuma, a od dvodnevnih bismo mogli navesti put do Višegrada i Andrićgrada. Sa smeštajem i prevozom košta 6.000 dinara. Tu su, naravno, i individualna putovanja na planine poput Kopaonika, Zlatibora ili Zlatara, za koji se ljudi sve više opredeljuju jer je dosta mirnije mesto sa manjom gužvom - poručuju u “Magelanu”.

Popularne su i destinacije na prostoru bivše Jugoslavije.

- Upravo nam je počela prodaja uskršnjih aranžmana. Putnici rezervišu ponude za Trebinje ili Sarajevo. Jedno noćenje staje 45 evra. Ljubljana se takođe poslednjih godina dosta dobro pokazala. Kao nešto skuplja, ali vrlo zanimljiva putovanja, istakli bismo odlazak do Bisernih jezera Austrije ili u Legolend, koji je najinteresantniji mladim roditeljima i njihovoj deci. Obe destinacije, sa dva noćenja, koštaju ispod 150 evra - navode u “Travelinu”.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
uskrs putovanje turistički aranžmani

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana