Tekst objavljen: 30.04.2020 15:55        


Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novog traktora je u toku, a u Upravi za agrarna plaćanja navode da je u planu produžetak roka kako kako bi poljoprivrednici mogli da realizuju investiciju i podnesu zahtev

Uprava za agrarna plaćanja produžava rok za podsticaje

Prvobitno je planirano da poljoprivredni proizvođači svoje zahteve mogu da podnose do 29. maja.

U toj upravi kažu za Tanjug da su se na produžetak roka odlučili jer su u prethodnih mesec dana bili otežani uslovi za kompletiranje dokumentacije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Zahtevi pristižu i u vreme vanredne situacije proglašene i obrađuju se po vremenu pristizanja. Potpuni zahtevi se odobravaju i isplaćuju, dok se nepotpuni zahtevi administrativno uređuju dopunom podneska koju Uprava za agrarna plaćanja u ovom momentu obavlja službenim putem", navode u Upravi za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede.

Do sada je od 401 pristiglog zahteva odobren podsticaj za 165 poljoprivrednih proizvođača, a dalja dinamika obrade zavisiće od samih zahteva.

Uredbom o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2020. godini za podsticaje za nabavku novih traktora opredeljeno je 500 miliona dinara. Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari za jednu kalendarsku godinu je 800.000 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
uprava za agrarna plaćanja poljoprivreda agrar podsticaj produžen rok

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana