Tekst objavljen: 09.09.2020 14:55        


Univerzitet u Beogradu i Nacionalna alijansa za lokalni ekononomski razvoj (NALED) potpisali su sporazum o saradnji na uspostavljanju "berze stručnih praksi za studente osnovnih i poslediplomskih studija"

Univerzitet u Beogradu i NALED pokreću berzu stručnih praksi za studente

Studenti bi time, kako je objavljeno, "stekli prva poslovna iskustva u više od 300 multinacionalnih i domaćih kompanija, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva".

"Želimo da osnažimo veze akademske zajednice, privrede i državne uprave, i da pružimo priliku našim studentima da steknu dragocena radna i životna iskustva na praksama u članicama NALED. Posebno želimo da damo doprinos jačanju naše privrede i unapređenju njenih kapaciteta", rekla je rektorka Ivanka Popović.

Predsednik NALED-ovog Saveza za eUpravu i direktor kompanije OSA za računarski inženjering Željko Tomić je rekao da je kroz programe stručne prakse i studentska takmičenja u organizaciji NALED u proteklih 10 godina prošlo 200 studenata, i naveo da je upravo na taj način rad počelo više od četvrtine sada zaposlenih stručnjaka u NALED.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Aktivnije uključivanje profesora, saradnika i studenata u javno-privatni dijalog i aktivnosti NALED-a na sprovođenju istraživanja i analiza doprineće kvalitetu praktičnih politika i uspehu reformi za koje se zalažemo", kazao je Tomić.

Naveo je primer reforme sistema paušalnog oporezivanja koju je NALED pripremao u saradnji s Fakultetom organizacionih nauka, a koja je donela predvidivosti poslovanja za 100.000 poreskih obveznika, dok je program "Startuj legalno" pripremljen u saradnji s Fakultetom političkih nauka.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
studenti beogradski univerzitet naled prakse za studente

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana