Tekst objavljen: 30.01.2014 15:00        


Namera za dokapitalizaciju Univerzal banke postoji kod većeg broja potencijalnih investitora. Trenutno se vode razgovori sa tri ozbiljna partnera - kaže za Novosti Dragan Tomić, predsednik izvršnog odbora Univerzal banke.

"Univerzal banka je sigurna, imamo tri moguća partnera"

On objašnjava da je jedan od potencijalnih partnera iz države, drugi iz dijaspore, dok je treći jedan od arapskih fondova koji planiraju da se spoje sa nekom od domaćih banaka i dodaje da će odluka o dokapitalizaciji biti doneta na redovnoj skupštini akcionara do kraja aprila.

- Za dokapitalizaciju je, inače, potrebno oko 20 miliona evra, što smatramo da, s obzirom na zainteresovanost investitora, neće biti problem - smatra on.

Tomić za Novosti ističe i da je Univerzal banka sigurna, kao i sve druge banke u Srbiji i naglašava da su za njen opstanak zainteresovane sve zvanične institucije.

- U našem poslovanju nema ništa sporno. Banka garantuje za sve uloge, kompletnu deviznu štednju i depozite. Kapital banke je na nivou prosečnog kapitala u bankarskom sektoru, kao i stopa problematičnih kredita, i Univerzal banka se ni po čemu, u ovom smislu, ne izdvaja od ostalih u Srbiji - objašnjava on.

Plan je, kaže Tomić, da u ovoj godini Univerzal banka ojača uticaj na domaćem bankarskom tržištu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
univerzal banka banke bankarski sektor bankarsko tržište prodaja banke kupovina banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana